Joost Farwerck nieuwe ceo KPN

01-10-2019

Joost Farwerck nieuwe ceo KPN

KPN heeft bekendgemaakt dat Joost Farwerck is benoemd tot ceo. Hij was al ceo ad interim en zal op 1 december 2019 worden benoemd voor een periode van vier jaar.

Joost Farwerck is sinds 2013 coo bij KPN, maar is al sinds 1993 werkzaam bij het telecombedrijf. Eerder werd bekend dat hij, tot het aantreden van Dominique Leroy, de rol van ceo ad interim zou gaan bekleden.

KPN maakt ook bekend Chris Figee als nieuwe cfo te willen benoemen. Hij volgt Jan Kees de Jager op. 

> Bekijk ook: ons recente interview met Joost Farwerck over positieve impact

Op 30 september maakte KPN bekend de nominatie van Dominique Leroy in te trekken. Op dat moment maakte de raad van commissarissen al bekend snel met nieuwe mededelingen te komen.

Ook zal de raad van bestuur van KPN worden uitgebreid van drie naar zes leden. Aan de raad worden vier leden van het executive committee toegevoegd, zijnde Jean-Pascal Van Overbeke (chief consumer market), Marieke Snoep (chief business market), Babak Fouladi (chief technology and digital officer) en Hilde Garssen (chief people officer). Deze wijzigingen gaan in op 1 december 2019.

Meer over Joost Farwerck

Joost Farwerck komt in de RvB van KPN

Joost Farwerck komt in de RvB van KPN

De raad van commissarissen van KPN wil Joost Farwerck benoemen tot lid van de raad van bestuur van KPN. De RvC zal de aandeelhouders over de benoeming informeren tijdens de Algemene Vergadering van Aandeelhouders in mei, zo meldt KPN.

 

 

Interview met Joost Farwerck

Joost Farwerck (KPN): 'Positieve impact is geen soft thema'

Joost Farwerck (KPN): 'Positieve impact is geen soft thema'

Als aanbieder van vitale infrastructuur neemt telecombedrijf KPN zijn maatschappelijke verantwoordelijkheid. Intrinsieke motivatie en de dringende roep van de buitenwereld versterken elkaar hierin. Coo en bestuurder Joost Farwerck fungeert als verbindingsofficier tussen KPN en de vele stakeholders. ‘Als er iets speelt in de telecomsector, worden wij als eerste ter verantwoording geroepen.’

KPN-RvB-lid Joost Farwerck: 'Je moet de eerste durven zijn'

KPN-RvB-lid Joost Farwerck: 'Je moet de eerste durven zijn'

Joost Farwerck werkt al twintig jaar bij KPN. Sinds mei zit hij, verantwoordelijk voor de Nederlandse markt, in de raad van bestuur. ‘Ik moet het bedrijf een horizon bieden. Dat is nodig om weer te kunnen groeien.’

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

facebook