Jos Streppel is president-commissaris KPN

Jos Streppel is president-commissaris KPN

13-04-2010 Jos Streppel wordt op 13 april bij de aandeelhoudersvergadering van KPN officieel de nieuwe president-commissaris. Hij volgt Ton Risseeuw op.

De heer Streppel is de voormalig chief financial officer van Aegon en de Fries-Groningse Hypotheekbank. Op 12 mei 2003 werd hij benoemd tot lid van de raad van commissarissen bij KPN. Sinds 2009 is Jos Streppel voorzitter van de Commissie Corporate Governance Code, een organisatie die de actualiteit en bruikbaarheid van de Nederlandse corporate governance code moet bevorderen. Ton Risseeuw, die sinds 2001 voorzitter van de raad van commissarissen van KPN is, heeft zelf aangegeven te willen aftreden als voorzitter. Hij zal de raad echter niet verlaten.

Vechterscultuur in bestuur KPN
Betrokkenen in de KPN-top hopen dat Jos Streppel een einde maakt aan de vechterscultuur die in de bestuurskamer heerst. Dit meldt het Financieel Dagblad. KPN-CEO Ad Scheepbouwerzal eind dit jaar worden opgevolgd, maar dit zou hebben geleid tot conflicten en spanningen binnen het bestuur.

Wantrouwen
De bestuursleden zouden elkaar wantrouwen en steken onder water geven. Twee van de vier eventuele opvolgers, Marcel Smits en Stan Miller, zijn in het afgelopen jaar opgestapt. Overgebleven bestuursleden Eelco Blok en Baptiest Coopmans hebben beide kans om de plaatsvervanger van Scheepbouwer te worden.

Lees ook:

> Biografie Jos Streppel
> Stan Miller, lid RvB KPN, kondigt vertrek aan
> KPN neemt Ortel Mobile volledig over
> KPN hoopt dat Neelie Kroes concurrentie bevordert
> Jos Streppel wordt president-commissaris KPN

> Leden Raad van Bestuur KPN

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

Nee bedankt
facebook