José Meijer nieuwe commissaris APG Groep

José Meijer nieuwe commissaris APG Groep

20-05-2020 José Meijer is per 5 september 2020 benoemd tot lid raad van commissarissen van APG Groep. Dat heeft het bedrijf bekendgemaakt op 20 mei 2020. De aandeelhouders hebben al ingestemd met haar voordracht. Meijer volgt Edith Snoeij op, die na acht jaar afscheid heeft genomen van de raad van commissarissen.

José Meijer is sinds 2013 lid van de raad van bestuur en vice-voorzitter van pensioenfonds ABP, een rol die zij tot begin juni 2020 zal vervullen. Ook is zij lid van het algemeen bestuur van de Pensioenfederatie en lid van het pensioenteam van FNV. 

Pieter Jongstra, voorzitter van de raad van commissarissen van APG, zegt over de benoeming van Meijer het volgende: "Met José Meijer verwelkomen we een zeer gedreven en deskundig lid binnen de raad van commissarissen. Zij heeft in haar loopbaan uitgebreide kennis opgedaan op het gebied van pensioen en heeft brede ervaring als bestuurder en toezichthouder. Haar uitgebreide netwerk en goede reputatie bij sociale partners en vakbonden zullen zeker van pas komen in de komende jaren, waarin APG naar verwachting een grote rol zal spelen bij het verder uitwerken van het nieuwe pensioenstelsel en -contract. We kijken uit naar een plezierige samenwerking."

De raad van commissarissen van APG Groep zal per 5 september 2020 bestaan uit de volgende leden: Pieter Jongstra (voorzitter), Dick van Well (vicevoorzitter), Roger van Boxtel, Maes van Lanschot, Claudia Zuiderwijk en José Meijer.

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

Nee bedankt
facebook