Karen de Segundo verlaat Raad van Commissarissen Ahold

Datum: 08-03-2011

Karen de Segundo verlaat Raad van Commissarissen Ahold

Karen de Segundo zal na de eerst volgende aandeelhoudersvergadering van Ahold, op 20 april 2011, haar functie als commissaris van het supermarktconcern neerleggen.

Dat meldt Ahold vandaag in een persbericht. De 64-jarige Karen de Segundo verlaat de Raad van Commissarissen van Ahold vanwege ‘persoonlijke redenen', aldus de onderneming.

Karen de Segundo
Sinds juni 2004 was Karen de Segundo toezichthouder bij Ahold. René Dahan, voorzitter van de Raad van Commissarissen van Ahold, betreurt het vertrek van Karin de Segundo.

Toelichting Rene Dahan, voorzitter RvC Ahold

'Karen heeft een belangrijke bijdrage geleverd aan ons werk tijdens haar zittingsperiode. Zij was een actief lid van onze Audit- en Selectie- en Benoemingscommissie. Mede namens mijn collega's in de Raad van Commissarissen, wil ik graag onze waardering en dankbaarheid uiten voor haar jarenlange betrokkenheid en inzet', aldus Dahan in het persbericht.

Loopbaan Shell
Voor Ahold was Karen de Segundo jarenlang werkzaam bij Shell in zowel binnen- als buitenland. Zo vervulde zij tot 2005 de rol van CEO Renewables & President Hydrogen van Shell International.
Nevenfuncties De Segundo
Na haar internationale carrière bij Shell werd De Segundo
benoemd tot non-executive director van de British American Tobacco. Tevens houdt zij momenteel toezicht bij diverse grote ondernemingen als Pöyry Group Oyj, E.on AG, Lonmin Plc, en Ensus Holding Ltd.

Lees ook:
> Biografie Karen de Segundo, voormalig commissaris Ahold
> Biografie René Dahan, voorzitter Raad van Commissarissen Ahold
> Rob van den Bergh wordt lid Raad van Commissarissen Ahold
> Biografie Rob van den Bergh, commissaris Ahold
> Dossier Ahold

Karen de Segundo-Plateri

  • E.ON
  • Commissaris Ensus
  • Commissaris Merril Lynch New Energy Technology
  • Commissaris Lonmin
  • Commissaris British American Tobacco
  • Commissaris Jaakko Pöyri Group Oyj
  • Commissaris E.ON