Kees van Dijkhuizen wordt CEO ABN Amro

Kees van Dijkhuizen wordt CEO ABN Amro

09-11-2016 Kees van Dijkhuizen wordt in februari 2017 CEO van ABN Amro. Hij volgt daarmee Gerrit Zalm op. Dat maakte de bank op 8 november 2016 bekend.

Kees van Dijkhuizen zal Gerrit Zalm opvolgen als nieuwe CEO van ABN Amro. Hij is momenteel CFO van de bank, een positie die hij sinds 2013 bekleedt.

Gerrit Zalm kondigde in september 2016 aan in 2017 op te stappen als CEO van ABN Amro. Van Dijkhuizen hoeft alleen nog goedkeuring van de toezichthouders te krijgen, en dan zal hij waarschijnlijk half februari 2017 de functie van CEO op zich nemen.

Olga Zoutendijk, voorzitter van de raad van commissarissen van ABN Amro, over de aanstelling van Van Dijkhuizen: 'Zijn ervaring, gecombineerd met zijn persoonlijke integriteit en leiderschapsstijl en uitgebreide netwerk, maken hem zeer geschikt om ABN Amro te leiden.'

Meer over Kees van Dijkhuizen

Kees van Dijkhuizen vertrekt bij ABN Amro

Kees van Dijkhuizen vertrekt bij ABN Amro

17-06-2019 Kees van Dijkhuizen legt in april 2020 zijn functie als ceo van ABN Amro neer. 

Interview met Kees van Dijkhuizen

Kees van Dijkhuizen over innovatie en digitale transformatie

Kees van Dijkhuizen over innovatie en digitale transformatie

02-11-2017 ABN Amro laat de crisis achter zich en heeft de blik meer naar buiten gericht. De goede resultaten hebben volgens bestuursvoorzitter Kees van Dijkhuizen alles te maken met hoe dingen binnen de bank georganiseerd worden: ‘Snelheid is een belangrijk onderdeel van je digitale aanbod.’

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

facebook