Kees van Kalveen nieuwe cfo Triodos Bank

Kees van Kalveen nieuwe cfo Triodos Bank

18-11-2022 Triodos Bank heeft op 14 november bekendgemaakt dat Kees van Kalveen wordt voorgedragen als nieuwe cfo.

Kees van Kalveen is momenteel nog cfo van Nationale-Nederlanden Bank, een functie die hij sinds 2019 bekleedt. Hij start per 1 januari als adviseur van de raad van bestuur van Triodos Bank, zonder statutaire verantwoordelijkheden. Volgend jaar wordt een buitengewone aandeelhoudersvergadering bijeengeroepen om de benoeming van Van Kalveen te bespreken. Na deze vergadering neemt hij direct de taken van Willem Horstmann over, die momenteel cfro a.i. is. Horstmann blijft nog actief als cro ad interim.

De Nederlandsche Bank heeft de voorgenomen benoeming goedgekeurd en ook de ondernemingsraad van Triodos Bank heeft een positief advies gegeven.

President-commissaris Mike Nawas: 'De raad van commissarissen is zeer verheugd Kees van Kalveen te verwelkomen bij Triodos Bank. Hij heeft ruime ervaring in financiën, treasury en balansbeheer. We verwachten dat hij een waardevolle bijdrage levert aan onze organisatie en de kapitaaltransitie. We willen ook Willem Horstmann bedanken voor zijn uitstekende werk door de rol van cfo en cro op ad-interimbasis te combineren.'

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

Nee bedankt
facebook