Kees van Lede stapt over naar Philips Lighting

31-05-2016

Kees van Lede stapt over naar Philips Lighting

Van Lede heeft zijn functie als commissaris bij Philips neergelegd en neemt in plaats daarvan zitting in de Raad van Commissarissen van Philips Lighting.

Beursgang
De lichtdivisie van Philips, Philips Lighting, is afgesplitst en als zelfstandig bedrijf op 27 mei 2016 naar de beurs gegaan. Op diezelfde datum heeft Kees van Lede zijn commissariaat bij Philips neergelegd. Op de Algemene vergadering van Aandeelhouders op 31 mei 2016 wordt Van Lede voorgedragen als lid van de Raad van Commissarissen bij Philips Lighting. Kees van Lede was sinds 2003 lid van de Raad van Commissarissen bij Philips.

Raad van Commissarissen
Naast Van Lede zijn Frans van Houten en Abhijit Bhattacharya, respectievelijk de CEO en CFO van Philips, lid van de Raad van Commissarissen van Philips Lighting. Arthur van der Poel, van 1998 tot 2003 lid van de Raad van Bestuur bij Philips, en Rita Lane, voormalig VP Operations bij Apple, complementeren de Raad van Commissarissen van Philips Lighting.

Meer over Kees van Lede

Kees van Lede voorzitter RvC Imtech

Kees van Lede voorzitter RvC Imtech

Kees van Lede zal per 2 augustus 2013 tijdens de Buitengewone Algemene Vergadering van Aandeelhouders toetreden als voorzitter van de Raad van Commissarissen van Imtech.

Kees van Lede treedt terug uit board D.E. Masterblenders

Kees van Lede treedt terug uit board D.E. Masterblenders

Kees van Lede vertrekt per 27 februari 2013 als non-executive director bij D.E. Master Blenders na de succesvolle splitsing tussen Sara Lee en het koffieconcern.

Interview met Kees van Lede

Van Lede en Van Wijk over de nieuwe economische realiteit

Van Lede en Van Wijk over de nieuwe economische realiteit

Halfslachtige privatiseringen en trage besluitvorming: als Nederland wil inspelen op de schuivende panelen in de economie moeten overheid en bedrijfsleven accelereren, aldus Kees van Lede en Leo van Wijk.

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

facebook