Klaas Knot gekozen tot President DNB

Klaas Knot gekozen tot President DNB

20-05-2011 Klaas Knot wordt de nieuwe president van De Nederlandsche Bank (DNB). Per 1 juli 2011 volgt hij Nout Wellink op, die dan na twee termijnen vertrekt.

Volgens insiders wordt Klaas Knot, thans directeur Financiële Markten bij het ministerie van Financiën, met overtuiging gekozen door het kabinet.

Klaas Knot
Van 2004 tot 2009 was Knot ook al in dienst bij DNB als directeur van de divisie Toezicht. Ook was hij tot 2002 namens DNB werkzaam bij het IMF te Washington.

Loopbaan Knot
Klaas Knot wordt daarom gezien als een man die DNB goed kent. Daarbij bezit hij als Hoogleraar Geld- en Bankwezen bij RuG over veel monetaire kennis om leiding te geven aan de cultuurverandering die moet plaatsvinden binnen de bank.

Jan Sijbrand
De Tweede Kamer heeft vrijdagmiddag 20 mei 2011 nog een tweede hoge functionaris benoemd bij DNB. Jan Sijbrand wordt directeur Toezicht van de bank.

Functionaris DNB
Sijbrand krijgt de toezichthoudende taken die nu nog in het pakket van de bankpresident zitten. Eerder was Sijbrands Chief Risk Officer (CRO) bij zakenbank NIBC.

Lees ook:

> Biografie Klaas Knot, nieuwe DNB President
> CV Nout Wellink
> DNB: drie opvolgers Nout Wellink in het vizier
> Geen derde termijn voor DNB-president Wellink
> Biografie jan Sijbrand, CRO NIBC

> Bestuurders De Nederlandsche Bank

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

Nee bedankt
facebook