Kris Wulteputte wordt Chief Financial and Risk Officer bij Kas Bank

Kris Wulteputte wordt Chief Financial and Risk Officer bij Kas Bank

17-06-2013 Kris Wulteputte is bij Kas Bank benoemd tot Chief Financial and Risk Officer (CFRO) en lid van de Raad van Bestuur. Wulteputte begint op 1 oktober in zijn nieuwe positie.

De Belg Kris Wulteputte volgt bij Kas Bank de huidige CFO Rolf Kooijman op, die op 31 december 2013 vertrekt. De RvB bestaat verder uit Albert Röell (CEO) en Sikko van Katwijk. De benoeming van Wulteputte geldt voor vier jaar.

CFO met sabbatical
Kooijman is vijf jaar CFO bij Kas Bank geweest. Kooijman geeft in het persbericht aan een sabbatical te willen nemen en weer te gaan studeren. Er wordt geen beëindigingsvergoeding betaald door Kas Bank.

Loopbaan
Wulteputte werkt sinds 2009 voor Kas Bank als Chief Risk Officer. Van 2006 tot 2009 was hij verbonden aan DEPFA Bank plc. waarvoor hij de Pension Finance Group heeft opgezet. Daarvoor was hij zeven jaar werkzaam in verschillende management functies bij SNS Reaal. Van 1997 tot 1999 was hij werkzaam bij JPMorgan in Londen en New York waar hij onder meer als founding partner betrokken is geweest bij de oprichting van de RiskMetrics Group. Wulteputte is opgeleid als elektrotechnisch ingenieur aan de Universiteit van Gent en in Digital System Engineering aan het UMIST (University of Manchester Institute of Science and Technology).

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

Nee bedankt
facebook