Laetitia Griffith nieuwe commissaris ABN Amro

Laetitia Griffith nieuwe commissaris ABN Amro

30-10-2019 De raad van commissarissen van ABN Amro heeft bekendgemaakt Laetitia Griffith voor te dragen als nieuwe commissaris. 

Laetitia Griffith is sinds 2015 commissaris bij TenneT en vice-voorzitter van de raad van commissarissen van KPMG. Zij vervult nog meer toezichthoudende functies, onder meer bij Gassan Diamonds. 

De benoeming van Griffith zal worden besproken tijdens een buitengewone algemene vergadering van aandeelhouders op 17 december 2019. Zij volgt Annemieke Roobeek op, die na ruim negen jaar haar functie neerlegt.

Tom de Swaan, voorzitter van de raad van commissarissen, zegt over de benoeming het volgende: ‘Wij zijn zeer verheugd Laetitia Griffith voor te dragen als commissaris bij ABN Amro. Met haar uitgebreide juridische en maatschappelijke kennis en brede ervaring als bestuurder en toezichthouder in diverse organisaties en sectoren, zal zij een belangrijke bijdrage gaan leveren aan het toezicht door de Raad van Commissarissen op de activiteiten van ABN Amro. Annemieke Roobeek is sinds de start van de nieuwe bank in 2010 gedurende 9 jaar commissaris geweest. Gedurende deze jaren heeft zij een grote inzet en betrokkenheid bij de bank getoond. Wij willen Annemieke hier zeer voor bedanken.’

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

facebook