Lars Kramer voorgedragen als cfo ABN Amro

Lars Kramer voorgedragen als cfo ABN Amro

10-02-2021 De raad van commissarissen van ABN Amro maakt op 10 februari 2021 bekend Lars Kramer voor te dragen als chief financial officer en lid executive board van ABN Amro. Kramer zal Clifford Abrahams opvolgen.

Lars Kramer zal na goedkeuring van de Europese Centrale Bank toetreden tot de executive board als chief financial officer van ABN Amro en daarmee Clifford Abrahams opvolgen. Tot goedkeuring van de voordracht van Kramer, zal Annemieke Roest de rol van cfo ad interim vervullen. Bij goedkeuring van de ECB volgt zo snel mogelijk het officiële benoemingsbesluit van de raad van commissarissen van ABN Amro.

Sinds 2017 is Lars Kramer als chief financial officer lid van de executive board van Hellenic Bank, op Cyprus. Voorafgaand daaraan was hij ruim twintig jaar actief bij ING, onder andere als cfo ING Wholesale Banking en ING Direct NV. Tom de Swaan, voorzitter van de raad van commissarissen van ABN Amro, is blij met de voordracht en verwacht dat Kramer met zijn leiderschapskwaliteiten en strategische vaardigheden een belangrijke bijdrage zal leveren aan de succesvolle uitvoering van de strategie van de bank. De Swaan: ‘Zijn sterke staat van dienst als cfo en de uitgebreide ervaring die hij in meer dan vijfentwintig jaar heeft opgedaan in verschillende topposities in de bankensector maken hem bij uitstek geschikt voor de functie van cfo in de executive board van ABN Amro.’

In november 2020 maakte de bank bekend dat Clifford Abrahams stopt als cfo bij ABN Amro. Abrahams zal naar verwachting in maart dit jaar als cfo bij de Engelse bank Virgin Money aan de slag gaan. De Swaan laat hierover weten Clifford Abrahams dankbaar te zijn voor wat hij voor de bank heeft betekend. ‘Vooral voor zijn waardevolle bijdrage aan de strategie-review en zijn tomeloze inzet voor de bank', aldus De Swaan. 

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

Nee bedankt
facebook