Laura van Geest nieuwe voorzitter AFM

Laura van Geest nieuwe voorzitter AFM

22-10-2019 Minister Hoekstra van Financiën heeft bekendgemaakt dat Laura van Geest per 1 februari 2020 zal aantreden als voorzitter van de Autoriteit Financiële Markten (AFM).

Laura van Geest is sinds 2013 directeur van het Centraal Planbureau. Daarvoor is zij lange tijd werkzaam geweest bij het ministerie van Financiën, onder meer als directeur-generaal Rijksbegroting en thesaurier-generaal.

Van Geest is de opvolger van Merel van Vroonhoven, die de AFM op 1 september verliet. Sindsdien is bestuurslid Hanzo van Beusekom waarnemend voorzitter. Met de komst van de nieuwe voorzitter is het bestuur weer compleet.

Martin van Rijn, voorzitter van de raad van toezicht van de AFM, zegt over de benoeming van Van Geest het volgende: 'Wij zijn verheugd met de komst van Laura van Geest als ervaren bestuursvoorzitter met een scherpe en onafhankelijke geest. Wij hebben er veel vertrouwen in dat Laura samen met de overige leden van het bestuur het gezag van de AFM, in een sterk veranderende financiële wereld, verder zal kunnen versterken.'

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

facebook