Laurence Debroux voorgedragen als CFO bij Heineken

Laurence Debroux voorgedragen als CFO bij Heineken

10-11-2014 Als de aandeelhouders daarmee instemmen volgt Laurence Debroux in april 2015 René Hooft Graafland op als CFO van Heineken.

De Franse Laurence Debroux zal bij de aandeelhoudersvergadering op 23 april 2015 worden voorgedragen als CFO van Heineken. Bij goedkeuring zal zij op 24 april starten in haar functie en René Hooft Graafland opvolgen als CFO. Debroux is nu CFO en lid van de raad van bestuur bij JC Decaux.

Hooft Graafland
Op 19 september gaf Hooft Graafland aan te vertrekken na de volgende aandeelhoudersvergadering op 23 april 2015.

 

Loopbaan Debroux
Voordat Debroux CFO werd bij Decaux in 2010 was zij veertien jaar werkzaam in verschillende managementfuncties bij het internationale concern in de gezondheidszorg Sanofi. Zij begin haar loopbaan in de bankensector en woonde en werkte enkele jaren in Engeland en de VS.

Commissariaten
Debroux is sinds mei 2010 lid van het Strategic Committee, en lid van het Audit Committee van Natixis, een merchant bank, genoteerd aan Euronext Paris. Sinds juli 2013 is Debroux lid van het Investment Committee bij Bpifrance Participations (een Frans investeringsfonds van de overheid).

Jean-François van Boxmeer
De CEO van Heineken Jean-François van Boxmeer, spreekt in het perbericht zijn waardering uit voor de enorme bijdrage die Hooft Graafland heeft geleverd aan het bedrijf dat Heineken nu is. 'Als een nauwe collega de afgelopen 30 jaar en als mede-lid van de raad van bestuur de afgelopen 13 jaar, wil ik René Hooft Graafland bedanken voor de grote bijdrage die hij heeft geleverd aan het bedrijf. Ik ben blij Laurence Debroux te mogen verwelkomen. Zij berngt een grote hoeveelheid financiële en governance ervaring mee en zal ons kunnen bijstaan in onze volgende groeifase.'

Lees verder
> Interview met René Hooft Graafland


Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

Nee bedankt
facebook