Leo Graafsma nieuwe commissaris Rabobank Nederland

Leo Graafsma nieuwe commissaris Rabobank Nederland

04-10-2010 Rabobank heeft registeraccountant Leo Graafsma aangesteld als nieuwe commissaris van de Nederlandse zakenbank.

De 61-jarige Leo Graafsma begon zijn carrière in 1977 als registeraccountant bij KPMG. Sinds 1985 was hij daar werkzaam als partner van de organisatie, waarbij hij zich met name richtte op bancaire accountancy.

Commissie-Scheltema
Graafsma kwam het afgelopen jaar herhaaldelijk in het nieuws, vanwege zijn deelname als lid van de commissie-Scheltema. Van november 2009 tot en met juni 2010 onderzocht hij samen met Harry van Dalen, Kees Koedijk, Michiel Scheltema en Edgar du Perron de gang van zaken rondom het faillissement van DSB Bank.

Conclusies
De commissie-Scheltema werd destijds aangesteld door Wouter Bos, toen nog minister van Financiën. De onderzoekers concludeerden in het rapport dat De Nederlandsche Bank als toezichthouder van de financiële markt ernstig tekort was geschoten en dat er te gemakkelijk een bankvergunning was verstrekt aan eigenaar Dirk Scheringa van DSB Bank.

Accountantskamer
Nadat het rapport op 29 juni 2010 was ingediend bij de Tweede Kamer, ging Graafsma verder als plaatsvervangend lid bij de Accountantskamer bij de Wet Tuchtrechtspraak Accountants.

Accountancykennis

Rabobank zegt erg verheugd te zijn met de komst van Leo Graafsma, die op 29 september 2010 is benoemd tot commissaris. De algemene en specifieke bancaire accountancykennis blijft daarmee gewaarborgt, aldus Rabobank.

Lees ook:
> Biografie Leo Graafsma
> Biografie Piet Moerland
> Toezicht DNB ondergaat cultuurverandering
> Faillissement DSB kost Nederlandse banken 600 miljoen euro
> 'Rabobank verkoopt belang Indiase Yes Bank'

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

Nee bedankt
facebook