Air France wil 3 miljard in Alitalia stoppen

Air France wil 3 miljard in Alitalia stoppen

19-02-2008 "Er vindt in onze branche een consolidatieslagplaats en dat betekent ook dat er partijen het speelveld moeten verlaten. Kijk naar Sabena en Swiss Air, verdwenen. Alitalia verkeert in zeer grote moeilijkheden en het is nog maar de vraag of die het gaat redden." Leo van Wijk in Management Scope, oktober 2007.Air France-KLM verwacht de komende vijf tot zes jaar 3 miljard euro te investeren in Alitalia als het de noodlijdende Italiaanse luchtvaartmaatschappij overneemt. Dat zegt Leo van Wijk, Vice-voorzitter van Air France-KLM, op 19 februari 2008 tegen journalisten tijdens de Singapore Airshow in Singapore.

"Alitalia heeft nieuw kapitaal en een herschikking van de vloot nodig" , aldus Van Wijk tegen de Amerikaanse krant The Wall Street Journal. Eerder had topman Jean-Cyril Spinetta al gezegd dat er 1700 banen moeten verdwijnen om Alitalia weer op de rails te krijgen.

"Als we een overeenkomst sluiten met de Italiaanse overheid dan doen we een algemeen bod op Alitalia. En als het goed uitpakt, zullen we Alitalia van de beurs halen" , zo citeert de krant Van Wijk.
Air France-KLM is de belangrijkste kandidaat voor de overname van Alitalia. Van Wijk benadrukte dat een overeenkomst afhangt van de steun van de nieuwe Italiaanse overheid om te snijden in het aantal vluchten vanaf het Malpensa-vliegveld in Milaan. De Italiaanse regering heeft 49,9 procent van de aandelen Alitalia in handen.

In oktober 2007 had Management Scope een interview met Leo van Wijk, het gesprek kunt u hier lezen.

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

Nee bedankt
facebook