Bestuur Alitalia achter bod Air France-KLM

Bestuur Alitalia achter bod Air France-KLM

21-12-2007 "Er vindt in onze branche een consolidatieslag plaats en dat betekent niet alleen overnemen of fuseren, maar ook dat er partijen het speelveld moeten verlaten." Leo van Wijk, Management Scope, oktober 2007 Het bestuur van de Italiaanse luchtvaarder Alitalia wil exclusief onderhandelen met Air France-KLM. Dat verklaren ingewijden donderdag 20 december tegen persbureau Reuters.

Volgens de bronnen van Reuters zal het bestuur van Alitalia deze keuze ook bekendmaken aan de Italiaanse overheid, de houder van het 49,9%-belang in Alitalia.

Air France-KLM bevestigde onlangs een bod te willen uitbrengen op alle aandelen Alitalia via een aandelenruil. Daarnaast meldde Air France-KLM dat Alitalia alle converteerbare obligaties wil overnemen.


Ook wil Air France-KLM tenminste 750 miljoen euro in Alitalia investeren via een kapitaalinjectie. Dit bedrag wordt volledig onderschreven door Air France-KLM.

Behalve Air France-KLM is een consortium met daarin de kleinere Italiaanse maatschappij Air One in de markt voor Alitalia. Het bestuur mag aangeven met wie het wil praten, maar de regering heeft het laatste woord. Het Italiaanse kabinet is verdeeld en heeft zijn besluit uitgesteld tot medio januari.

Management Scope sprak in oktober 2007 met Leo van Wijk, het gesprek kunt u hier lezen.

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

Nee bedankt
facebook