Liesbeth Sinke voorgedragen als cfro BinckBank

Liesbeth Sinke voorgedragen als cfro BinckBank

16-03-2020 BinckBank kondigt aan Liesbeth Sinke voor te dragen als nieuwe cfro van het bedrijf. Tijdens de algemene vergadering van aandeelhouders op 24 april 2020 zal de raad van commissarissen stemmen over haar toetreding.

Liesbeth Sinke volgt Evert-Jan Kooistra als chief financial & risk officer op, nadat hij bekend maakte zijn functie na ruim twaalf jaar neer te leggen. Inmiddels heeft De Nederlandsche Bank toestemming gegeven voor de voordracht van Sinke, waardoor zij op 24 april aangesteld zal worden in haar nieuwe functie.

Chief executive officer van BinckBank, Vincent Germyns kijkt uit naar de komst van Sinke. Germyns: ‘Met Liesbeth Sinke versterkt BinckBank zich met een bekwame bestuurder, met ruim 25 jaar ervaring in een groot aantal financiële functies waaronder CFO bij NN en meest recent als CFRO en board member bij pensioenuitvoerder MN.’ 

Sinke zelf kijkt ook uit naar haar nieuwe rol als cfro en de rol die ze zal spelen bij de verdere financiële integratie van de bank met Saxo Bank. ‘Dit is een mooie uitdaging bij een dynamische bank die erin is geslaagd een sterke positie in Nederland op te bouwen. Daarnaast biedt de overname door Saxo Bank mooie kansen om BinckBank binnen de nieuwe groep verder te laten groeien, financieel nog sterker te maken en vooral haar klanten nog beter te bedienen’, zegt Sinke.

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

Nee bedankt
facebook