TenCate CEO De Vries voorziet omzetverdubbeling in vijf jaar

TenCate CEO De Vries voorziet omzetverdubbeling in vijf jaar

03-08-2011 TenCate CEO Loek de Vries voorziet een verdubbeling van de omzet naar 2 miljard euro binnen vijf jaar, zo meldde hij gister tijdens een toelichting op de halfjaarcijfers.

Topman Loek de Vries van TenCate zegt hoge verwachtingen te hebben van de afzet van Tecasafe, een biologisch vezel waar de producent van technisch textiel zijn eigen technologie op toepast.

Tecasafe
TenCate heeft de afgelopen twee jaar hard gewerkt aan de ontwikkeling van Tecasafe weefsels. De vezels zijn o.a. brand- vocht- en kogelafstotend en worden verwerkt in beschermende bedrijfskleding. ‘We verwachten van dit product dezelfde afzetmarkt als van Defender M’, aldus Loek de Vries.

Defender M
Defender M, de vlamwerende stof voor gevechtsuniformen van producent TenCate, had als vaste afnemer het Amerikaanse leger en leverde het textielbedrijf al een omzet op van 200 miljoen dollar.

Innovaties TenCate
Momenteel werkt Tencate hard aan een verbeterde versie van Defender M, zoals composietmaterialen voor de bepantsering van voertuigen en persoonlijke bescherming.

Loek de Vries
Loek de Vries verwacht dit jaar het omzetrecord van 1,033 miljard euro in 2008 te overtreffen. ‘Wie had dat gedacht in tien jaar tijd, en dat met textiel?’, aldus de TenCate topman enthousiast.

Halfjaarcijfers TenCate
Ten Cate boekte in de eerste zes maanden van 2011 een 30 procent hogere omzet van 592 miljoen euro. De nettowinst steeg met 69 procent tot 33,1 miljoen euro.

Lees ook:
> CV Loek de Vries, CEO TenCate
> CV Bert Cornelisse, CFO TenCate
> Jaap Lock stopt als CFO Ten Cate
> TenCate tekent samenwerkingsovereenkomst met Active Blast

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

Nee bedankt
facebook