Louise Gunning-Schepers geen president-commissaris Schiphol

Louise Gunning-Schepers geen president-commissaris Schiphol

18-03-2015 Gunning-Schepers, bestuursvoorzitter van de UvA, heeft aangegeven niet langer beschikbaar te zijn voor de functie van president-commissaris.

Bestuursvoorzitter UvA
Louise Gunning-Schepers wordt in haar hoedanigheid van bestuursvoorzitter van de Universiteit van Amsterdam al weken door studenten en docenten bekritiseerd. De studenten eisen bijvoorbeeld meer inspraak in de besluiten die het bestuur neemt. Gunning-Schepers vindt het gezien die situatie niet het moment om een dergelijke zware functie als voorzitter van de Raad van Commissarissen van Schiphol op zich te nemen.


Studentenprotest
Studenten en docenten van de Universiteit van Amsterdam verzetten zich sinds 13 februari 2015 tegen het gebrek aan democratie en het zogenoemde ‘rendementsdenken’ van het bestuur. Het protest vindt onder meer plaats door het bezetten van panden van de UvA, zoals het Maagdenhuis. Dit bestuursgebouw was eind jaren zestig ook het middelpunt van een studentenprotest, toen de bezetters eveneens protesteerden tegen het beleid van de universiteit.

Schiphol
De bedoeling was dat Gunning-Schepers in april de voorzittershamer over zou nemen van de zittende president-commissaris Anthony Ruys, oud-topman van bierbrouwer Heineken. Gunning blijft wel lid van de Raad van Commissarissen van Schiphol.

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

Nee bedankt
facebook