Maaike Schipperheijn nieuwe commissaris TomTom

Maaike Schipperheijn nieuwe commissaris TomTom

04-03-2024 TomTom kondigt vandaag aan Maaike Schipperheijn aan te stellen als nieuw lid van de raad van commissarissen. Schipperheijn wordt voorgedragen voor een termijn van vier jaar, ingaande op 17 april 2024.

Maaike Schipperheijn heeft een cfo-achtergrond en was tot voor kort cfo van Royal Reesink, een groot distributiebedrijf voor apparatuur dat wereldwijd actief is in de landbouw, bouw en logistieke sector. Daarvoor was ze cfo van Euroports. Van 2003 tot 2016 bekleedde ze diverse leidinggevende functies bij Shell, onder meer in Rusland, het Midden-Oosten en Nederland. Schipperheijn was tevens lid van de raad van commissarissen en voorzitter van de auditcommissie bij het voormalige beursgenoteerde Beter Bed Holding N.V. 

De benoeming van Schipperheijn zal ingaan op de datum van de volgende algemene vergadering van aandeelhouders (AvA) op 17 april 2024, en zal vervallen na de AvA van 2028. In 2025 zullen de termijnen van Jack de Kreij en Michael Rhodin na acht jaar aflopen. De raad van commissarissen heeft daarom Maaike voorgedragen als het zesde bestuurslid, om Jack de Kreij op te volgen als voorzitter van de auditcommissie in 2025. De raad van commissarissen heeft de intentie om bij de AvA in 2025 een opvolger voor Michael Rhodin voor te dragen. Vanaf de dag van haar benoeming zal Maaike lid worden van de auditcommissie.

"We zijn verheugd en enthousiast om Maaike voor te stellen voor benoeming in de raad van commissarissen," aldus Derk Haank, voorzitter van de raad van commissarissen van TomTom. "Maaike brengt een schat aan financiële kennis en ervaring in het leiden van grote transformaties naar TomTom. Met de benoeming van Maaike zijn we verzekerd van een sterke opvolgingsplanning voor de raad van commissarissen. Ik ben er zeker van dat Maaike van grote waarde zal zijn voor het functioneren van onze board, en met name de auditcommissie."

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

Nee bedankt
facebook