Rijks-CIO Maarten Hillenaar stapt op

22-11-2013

Rijks-CIO Maarten Hillenaar stapt op

Maarten Hillenaar, de eerste CIO van het Rijk, vertrekt per 1 januari, meldt iBestuur. Een opvolger is nog niet bekendgemaakt.

Maarten Hillenaar is de eerste directeur Informatiseringsbeleid Rijk - de Rijks-CIO - die meer orde moest brengen in de ICT bij de rijksoverheid.

Risicovolle ICT-projecten
De benoeming van Hillenaar volgde op een rapport van de Rekenkamer waarin de gebrekkige aansturing van ICT bij de Rijksoverheid aan het licht kwam. Sinds zijn benoeming in januari 2009 is het beheersen van de grote risicovolle ICT-projecten van de overheid dan ook één van zijn belangrijkste aandachtspunten.

Professionaliteit
Hillenaar heeft nog geen andere baan, maar vindt vijf jaar genoeg. Hij zegt tegen iBestuur: 'Dit vak kun je alleen uitoefenen als je goed ingevoerd blijft in de laatste ontwikkelingen en innovaties. Je moet jezelf continu blijven ontwikkelen en steeds een beetje vernieuwen. Ik ben aan mezelf verplicht weer te investeren in mijn eigen professionaliteit.'

Lees verder:
> Discussie met Maarten Hillenaar

Interview met Maarten Hillenaar

De spagaat van het nieuwe werken

De spagaat van het nieuwe werken

Het nieuwe werken heeft een enorme potentie, maar de gewenste veranderingen komen bepaald niet vanzelf. De techniek is namelijk een stuk meegaander dan de mens.

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

facebook