Manon van Beek nieuwe ceo TenneT

Manon van Beek nieuwe ceo TenneT

05-03-2018 Manon van Beek is benoemd tot ceo van TenneT. Zij volgt per 1 september 2018 Mel Kroon op. 

Manon van Beek is sinds 2013 Country Managing Director bij Accenture Nederland. 

Over haar benoeming zegt zij het volgende: “Het is een voorrecht om leiding te mogen geven aan TenneT in het decennium waarin we in mijn ogen echt de versnelling naar een duurzame energiehuishouding gaan vormgeven én realiseren. De overgang naar een duurzame maatschappij vraagt om innovatie en dialoog en ik lever heel graag mijn bijdrage aan deze maatschappelijke opgave op een cruciaal kantelpunt in de energietransitie. Ik beschouw het als een privilege dat ik dat mag doen vanuit het perspectief van TenneT dat onder leiding van Mel Kroon de afgelopen twee decennia een zeer betrouwbaar en veerkrachtig hoogspanningsnet in Nederland en Duitsland heeft gerealiseerd.”

Pieter Verboom, voorzitter van de raad van commissarissen, geeft aan dat haar kennis en ervaring met digitale technieken en innovatie voor TenneT van strategisch belang zijn.

> Lees hier: 'Op dit kantoor vindt iedereen zijn draai', een interview met Manon van Beek.

Interview met Manon van Beek

De nevenfunctie van Manon van Beek

De nevenfunctie van Manon van Beek

06-05-2020 In deze rubriek vertellen bestuurders en commissarissen over een bijzondere nevenfunctie die zij vervullen. Manon van Beek is ceo van TenneT en ook voorzitter van de raad van toezicht van kanker.nl.

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

Nee bedankt
facebook