CEO TNT Express treedt af

CEO TNT Express treedt af

24-09-2012 Christine Lombard, CEO van TNT Express, treedt per eind september af. Volgens TNT Express wil Lombard gebruik maken van een carrièrekans buiten het bedrijf. Waar zij naartoe gaat is nog niet bekend.

De huidige CFO van TNT Express, Bernard Bot, zal tijdelijk de functie van Christine Lombard overnemen.

UPS
TNT Express werd in maart 2012 overgenomen door UPS. Dat ging niet zonder slag of stoot en niet zonder intern gemor bij TNT Express. Enkele aandeelhouders waren niet tevreden met het bod van UPS en twijfelden openlijk over de capaciteiten van CEO Lombard.

Christine Lombard
Sinds de opsplitsing van TNT in TNT Express en PostNL is Christine Lombard CEO van de pakjesbezorger. Zij heeft echter al een lange staat van dienst bij TNT. In 1998 kwam zij over van Jet Services Group om Managing Director van TNT Frankrijk te worden. Vijf jaar later klom Lombard op naar TNT Group en werd zij lid van de Raad van Bestuur van TNT en Group Managing Director.

In de Top-50 Machtigste Vrouwen van Management Scope staat zij op de 27e plaats.

Bernard Bot
De taken van Christine Lombard worden tijdelijk overgenomen door CFO Bernard Bot. Bot is sinds 2010 CFO van TNT, eerst bij TNT Group en na de afsplisting van TNT Express. Hij was nauw betrokken bij de overnameonderhandelingen met UPS. Volgens TNT heeft het vertrek van Lombard dan ook geen effect op deze overname.

Bernard Bot was voorheen partner bij McKinsey. Sinds 2005 is hij werkzaam bij TNT. Hij was vijf jaar lang Group Director Business, verantwoordelijk voor interne controle, fusies en overnames en business control.

Bot is tevens commissaris bij Avio-Diepen B.V.

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

facebook