TNT Express B.V.

Hier vindt u informatie over TNT Express B.V. en zijn functionarissen.

  • Hoofdkantoor TNT Express: Taurusavenue 111, 2132 LS Hoofddorp
  • TNT staat voor Thomas Nationwide Transport
  • TNT Express heeft 76.000 medewerkers in dienst (ultimo 2011)
  • TNT Express is in ruim 200 landen actief
  • Omzet TNT Express 2011 € 7,25 miljard. Verlies TNT Express 2011 € 272 miljoen
  • Omzet TNT Express 2010 € 7,05 miljard. Winst TNT Express 2010 € 69 miljoen

Over TNT Express

TNT Express is een transportbedrijf dat zich richt op internationaal vervoer van pakketten en vrachtvervoer tot250 kilo. TNT Express richt zich voornamelijk op de b2bmarkt en maakt rechtstreekse verbindingen voor klanten mogelijk. Hierdoor worden de handling- en transportkosten lager en is een snellere levering gewaarborgd.

TNT Express heeft vier percelen waar zij zich op richt:

-         Pakketten: gaat om vervoerde goederen tot vijftig kilo. De distributie kan op twee manieren. Ofwel tijd en dag bepaald, ofwel minder tijdgebonden.

-         Vracht: vervoer van goederen tussen de vijftig en 250 kilo. Goederen worden gepland, gebundeld en naar de behoefte van de klant vervoerd op pan-Europese schaal.

-         Toegevoegde waarde: dit perceel is gelijk aan vrachtvervoer, maar dan gericht op specifieke industriële behoeften. Onder andere in de gezondheidszorg, automotive en industrie.

-         Opkomende markten: intercontinentale verbindingen laten voldoen aan de behoeften van klanten wereldwijd. Speerpunten hierbij zijn veiligheid, hoge kwaliteit en betrouwbaarheid.

TNT is gestart in 1940 in Australië. Thomas Kent begon alleen een transportbedrijf met slechts een vrachtwagen. Tien jaar later bood hij als eerste vervoer aan via goederentransport over het spoor, ook ’s nachts. In 1958 ging het bedrijf verder onder de naam Thomas Nationwide Transport (TNT). In 1961 werd het bedrijf geïntroduceerd op de Australische beurs. Binnen vijftig jaar werd TNT een wereldwijde onderneming met ook een eigen vliegtuigvloot.

In de jaren die volgden, kocht TNT transportbedrijven op in Brazilië, de VS en Europa. In 1992 combineerde TNT met TNT Skypak en TNT Mailfast tijdgevoelige e-maildiensten met het Nederlandse KPN en postkantoren in Canada, Frankrijk, Duitsland en Zweden. Samen vormden zij GD Express Worldwide (GDEW). Om de expansie te verhogen, opent TNT in 1998 in Luik het European Express Centre (EEC). Dit centrum vormt de air hub met de rest van de wereld en kan per nacht duizend ton vracht verwerken via een speciaal sorteersysteem voor documenten, pakketten en vliegtuigcontainers.

In mei 2011 werden de Mail en Express divisies gescheiden tot TNT Express en PostNL.

Organisatiestructuur TNT Express

De raad van bestuur beheert de onderneming op een gestructureerde en transparante manier. De raad van bestuur bestaat uit een ceo en een cfo en is onder meer verantwoordelijk voor het beheren van risico’s, de financiering en de externe communicatie. De raad van commissarissen is belast met het toezicht op het beleid van de raad van bestuur en geeft waar nodig ook adviezen. De raad van commissarissen evalueert verder de hoofdlijnen van de organisatiestructuur en controlemechanismen. Leden van de raad van commissarissen zijn altijd onafhankelijk.

Interviews TNT Express

'Veranderen kan alleen met een groep sterke leiders'

'Veranderen kan alleen met een groep sterke leiders'

Simplify and transform: dat is de aanpak van cfo Maarten de Vries om TNT Express in twee jaar tijd weer financieel gezond te maken. Een gesprek over what’s now en what’s next.

Meer Interviews TNT Express

Bestuurders in het nieuws

facebook