Fastned draagt nieuwe commissarissen voor

Fastned draagt nieuwe commissarissen voor

17-03-2020 Op 17 maart kondigt Fastned aan Marieke Bax en Marije van Mens voor te dragen als nieuwe commissarissen van het laadbedrijf. Tijdens de algemene vergadering van aandeelhouders op 4 juni 2020 zal gestemd worden over de voordracht.

Marieke Bax werkte als cfo van een start-up en leidde daarnaast haar eigen bedrijf. Ze vervult tegenwoordig verschillende rollen in commissariaten, waaronder die van voorzitter van de auditcommissie bij Vion Food Group. Daarnaast adviseert ze bij Deloitte over de traditionele industrie en nieuwe technologieën.

Marije van Mens begon haar carrière bij The Boston Consulting Group (BCG), waarna ze als hoofd buying and merchandising en later directeur van de versafdelingen bij Marqt aan de slag ging. In 2018 maakte Mens de overstap naar de Gemeente Amsterdam als programmaleider bij het stedelijk strategieteam. Daarnaast is ze lid van de raad van toezicht en voorzitter van de auditcommissie bij de VPRO.

Bart Lubbers, medeoprichter van Fastned en voorzitter van de raad van commissarissen is zeer verheugd met de voordracht van Marieke Bax en Marije van Mens. ‘Ze hebben beiden veel relevante ervaring en een sterke affiniteit met de duurzame missie van Fastned. Ik heb er dan ook alle vertrouwen in dat zij veel kunnen betekenen voor Fastned’, aldus Lubbers.

Marieke Bax en Marije van Mens volgen Hans Streng op als commissaris. Hans Streng gaf in december 2019 al aan op te stappen bij de benoeming van een nieuwe commissaris, zodat de raad van commissarissen uit drie personen zou blijven bestaan. Indien de benoeming doorgaat, zal de raad echter uit vier leden bestaan.

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

facebook