Mediq N.V.

  • Beurscode: MEDIQ (Groot-niet-beursgenoteerd)
  • Hoofdkantoor Mediq: Hertogswetering 159, 3543 AS Utrecht
  • Mediq levert geneesmiddelen, medische middelen en de bijbehorende zorg
  • Mediq bestaat uit een keten van 225 eigen apotheken in Nederland
  • Omzet Mediq 2011 € 2.657,7 miljoen. Nettoresultaat Mediq 2011 € 75,7 miljoen
  • Omzet Mediq 2010 € 2.633,9 miljoen. Nettoresultaat Mediq 2010 € 78,3 miljoen
  • Omzet Mediq 2009 € 2.602,7 miljoen. Nettoresultaat Mediq 2009 € 74,5 miljoen

Over Mediq

Mediq levert als internationale onderneming geneesmiddelen, medische middelen en de bijbehorende zorg. De werkzaamheden van Mediq zijn verdeeld over drie divisies:

- Mediq Direct: bezorgt specialistische medicatie aan particulieren aan huis, zowel via postorderbedrijven als via de thuiszorg. Mediq Direct doet dit in Nederland, Duitsland, Denemarken en Hongarije. De aangeboden medicatie is bedoeld voor mensen met diabetes, incontinentie en stomapatiënten. Daarnaast verzorgt Mediq direct wondverzorging, dieetvoeding en biotechnische geneesmiddelen.

-Mediq Institutioneel: levert medische middelen en geneesmiddelen aan onder andere ziekenhuizen, verpleeghuizen en huisartsen. Mediq Institutioneel doet dit in Nederland, België, Frankrijk, Denemarken, Noorwegen, Finland, Zweden, Estland, Litouwen, Letland en Zwitserland. Dit zijn medicijnen voor diabetici mensen met incontinentieproblemen. Ook levert Mediq Institutioneel materialen voor wond-, huid- en persoonlijke verzorging. Het is voor verpleegsters en andere verzorgers mogelijk trainingen te volgen bij Mediq Institutioneel.

- Mediq Apotheek: bestaat uit een keten van 225 eigen apotheken in Nederland. In Polen zijn dit er ruim 200. Mediq Apotheken bieden veel privacy door speciale spreekkamers en het personeel biedt persoonlijk medicijnadvies.

Organisatiestructuur Mediq

Mediq heeft een two-tier bestuursstructuur. De dagelijkse operationele leiding valt onder de verantwoordelijkheid van de groepsdirectie. In de groepsdirectie heeft de Raad van Bestuur zitting, evenals drie groepsdirecteuren. De Raad van Bestuur is verantwoordelijk voor het bestuur van de onderneming en bestaat uit twee leden. Taken die zij onder andere hebben zijn strategievorming, externe verantwoording, opzet en werking van het risicobeheersingssysteem en het realiseren van de ondernemingsdoelstellingen. Hierin wordt de Raad van Bestuur geadviseerd door de Raad van Commissarissen.

Raad van Bestuur

Christian  Wojczewski

Christian Wojczewski

CEO

Overige managers Mediq