Marieke Schöningh nieuwe coo ProRail

Marieke Schöningh nieuwe coo ProRail

15-09-2023 De staatssecretaris van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat heeft Marieke Schöningh benoemd als chief operating officer (coo) bij ProRail. Met deze benoeming wordt zij lid van de raad van bestuur.

Marieke Schöningh was van 2016 tot juli 2023 coo bij SHV Energy en is daarnaast sinds 2020 commissaris bij TKH Group. Voorafgaand aan haar rol bij SHV Energy heeft Schöningh verschillende internationale managementposities bekleed bij DSM en was zij toezichthouder bij PZEM en DELTA. Zij start per 1 oktober in haar nieuwe functie.

De raad van commissarissen van ProRail is blij met de benoeming van Schöningh. “Marieke heeft ruime ervaring in complexe omgevingen “, zegt president-commissaris Hans Alders. “Met de komst van Marieke als coo is de raad van bestuur van ProRail weer compleet. We bedanken de overige leden van de raad van bestuur voor de extra inspanning die zij de afgelopen tijd leverden.”

Ook is bekendgemaakt dat John Voppen, chief executive officer (ceo) van ProRail, is herbenoemd voor een periode van 4 jaar.

Interview met Marieke Schöningh

Het tekort aan technisch personeel: vier coo’s denken in oplossingen

Het tekort aan technisch personeel: vier coo’s denken in oplossingen

30-06-2021 In deze rondetafel bespreken vier coo’s hoe je groei in goede banen leidt ondanks een tekort aan technisch personeel. Generaties elkaar laten versterken, functies opdelen, modulaire opleidingen en zichtbaar maken hoe relevant het is om bij te kunnen dragen aan de energietransitie worden genoemd, maar ‘samen’ is het woord dat het meest valt. 

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

Nee bedankt
facebook