Unilever draagt Marijn Dekkers voor als Chairman

Unilever draagt Marijn Dekkers voor als Chairman

25-02-2016 Unilever maakte op 24 februari 2016 bekend Dekkers te willen benoemen als nieuwe non-executive Chairman.

Over de voorgenomen benoeming van Marijn Dekkers als non-executive Chairman van Unilever zal op de Algemene vergadering van Aandeelhouders op 21 april 2016 worden beslist. Met deze benoeming zal Dekkers Michael Treschow opvolgen, die door het bereiken van zijn maximale termijn van negen jaar aftreedt. Treschow was de eerste non-executive Chairman binnen de one-tier board van Unilever.

Dekkers
Marijn Dekkers is momenteel CEO bij Bayer AG, maar zal deze positie in april 2016 neerleggen. Volgens Chairman Michael Treschow zal Unilever sterk profiteren van Dekkers' kennis, internationale ervaring en sterke geloof in bedrijfsgroei op verantwoorde wijze en op de lange termijn. Dekkers zegt zelf zeer vereerd te zijn om deze positie te gaan vervullen en bij te dragen aan het doel, de visie en de strategie van het bedrijf. 'CEO Paul Polman ken ik als een uitstekende internationale bestuurder en wij kijken er enorm naar uit om met elkaar samen te gaan werken', aldus Dekkers.

Board of Directors
Vice-Chairman Ann Fudge laat weten dat de Board of Directors verheugd is met de voorgenomen benoeming. Volgens Fudge is de lat hoog gelegd in het grondige onderzoek dat is uitgevoerd in de zoektocht naar een nieuwe Chairman. Verder bedankt Fudge Michael Treschow voor de bijdrage die hij de afgelopen jaren heeft geleverd. 'Onder zijn leiding heeft Unilever een van de meest succesvolle periodes in haar geschiedenis ondergaan. Kenmerken van het voorzitterschap van Treschow zijn sterk leiderschap, inzet voor duurzaamheid en het opbouwen van winstgevende groei op lange termijn', aldus Fudge.

Aftreden Nyasulu
Naast Treschow zal ook non-executive Director Hixonia Nyasulu aftreden door het bereiken van haar maximale zittingstermijn. Michael Treschow bedankt Nyasulu in een persbericht voor haar bijdrage aan het bedrijf. 'Ze heeft kennis en ervaring meegebracht die van onschatbare waarde bleek voor Unilever', aldus Treschow.

Benoemingen Masiyiwa en Moon
Unilever maakte tevens bekend Strive Masiyiwa en professor Youngme Moon te willen benoemen als non-executive directors. Over deze benoemingen zal ook op de Algemene vergadering van Aandeelhouders worden beslist. Masiyiwa is de oprichter en executive Chairman van de telecommunicatiegroep Econet Wireless. Moon is Senior Associate Dean en hoogleraar aan de Harvard Business School.

Reactie Treschow
Michael Treschow zegt verheugd te zijn met de voorgenomen benoeming van Streef Masiyiwa en Youngme Moon als nieuwe non-executive leden van de Board of Directors. 'Zij zullen, naast hun uitgebreide ervaring met internationale handel en marketing, unieke perspectieven meebrengen op het gebied van digitale technologie en nieuwe businessmodellen', aldus Trechow.

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

Nee bedankt
facebook