Marike Bonhof nieuwe cfo Ymere

Marike Bonhof nieuwe cfo Ymere

13-12-2022 Per 1 februari 2023 wordt Marike Bonhof benoemd tot lid van de statutaire directie van Ymere. Zij vervangt Hélène Pragt, die afgelopen zomer afscheid heeft genomen als financieel bestuurder.

Marike Bonhof was sinds 2017 cfo van Vitens en is sinds 2019 commissaris bij Nationale Hypotheek Garantie (NHG). Daarvoor heeft zij bij de gemeente Amsterdam meerdere leidinggevende en bestuurlijke functies gehad en is zij plaatsvervangend hoofd Inspectie der Rijksfinanciën geweest bij het Ministerie van Financiën. Samen met Erik Geritsen zal zij de statutaire directie van Ymere vormen.

Ymere geeft aan dat de selectiecommissie onder de indruk van Bonhof was: ‘Ze heeft haar sporen verdiend als bestuurder met executiekracht. Met haar uitgebreide kennis en ervaring op politiek-bestuurlijk vlak, realisme en betrokkenheid met de maatschappelijke opgave waar we voor staan, zijn we ervan overtuigd dat ze een grote aanwinst is voor Ymere en al haar huurders.’

Bonhof reageert: ‘Een fijne woonomgeving is voor iedereen een basis voor een fijn leven. Ik vind het dan ook fantastisch dat ik in de regio waar ik zelf woon samen met alle Ymere-collega's en haar co-makers met deze opgave aan de slag mag en de strategie "Samen Thuis" in de praktijk brengen.’

Interview met Marike Bonhof

Het tekort aan technisch personeel: vier coo’s denken in oplossingen

Het tekort aan technisch personeel: vier coo’s denken in oplossingen

30-06-2021 In deze rondetafel bespreken vier coo’s hoe je groei in goede banen leidt ondanks een tekort aan technisch personeel. Generaties elkaar laten versterken, functies opdelen, modulaire opleidingen en zichtbaar maken hoe relevant het is om bij te kunnen dragen aan de energietransitie worden genoemd, maar ‘samen’ is het woord dat het meest valt. 

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

Nee bedankt
facebook