Marili ‘t Hooft-Bolle nieuwe commissaris TomTom

Marili ‘t Hooft-Bolle nieuwe commissaris TomTom

12-04-2022 TomTom heeft op 11 april bekendgemaakt dat Marili ’t Hooft-Bolle wordt voorgedragen als commissaris voor een periode van vier jaar.

Marili ’t Hooft-Bolle is momenteel chief operational officer bij InSided. Ze heeft verschillende management- en bestuursfuncties vervuld in de technologiesector, onder meer bij WeTransfer en Signal AI. TomTom geeft aan dat ze uitgebreide ervaring in het bouwen en opschalen van snelgroeiende platforms en Software as a Service-bedrijven heeft.

Haar benoeming zal worden voorgelegd tijdens een buitengewone algemene vergadering van aandeelhouders die later dit jaar wordt georganiseerd. Na haar benoeming wordt Marili ’t Hooft-Bolle tevens voorzitter van de remuneratiecommissie en lid van de selectie- & benoemingscommissie.

'We zijn verheugd en verheugd om Marili voor te dragen voor benoeming in de raad van commissarissen', aldus Derk Haank, president-commissaris. 'Ik ben ervan overtuigd dat Marili met haar uitgebreide ervaring in op abonnementen gebaseerde diensten, platforms en commercie een belangrijke en waardevolle bijdrage zal leveren aan de raad van commissarissen en TomTom.'

Harold Goddijn, ceo van TomTom, voegt toe: 'We kijken ernaar uit om Marili te verwelkomen bij TomTom. Ze heeft een indrukwekkende staat van dienst en ik ben ervan overtuigd dat haar ervaring en inzichten op een zinvolle manier zullen bijdragen aan de langetermijnstrategie van TomTom.'

TomTom maakt tegelijkertijd bekend dat commissarissen Jacqueline Tammenoms Bakker en Hala Zeine zullen terugtreden na de algemene aandeelhoudersvergadering op 14 april.

Jacqueline Tammenoms Bakker is acht jaar lang lid van de raad van cmmissarissen geweest en zal na twee termijnen aftreden. Hala Zeine zal vervroegd aftreden, aangezien ze in 2020 startte bij TomTom. Haar huidige rol als managing director van Blackstone staat haar niet toe lid te blijven van de raad van commissarissen van TomTom.

TomTom vordert met de zoektocht naar een vervanger voor Hala en zal te zijner tijd een kandidaat voorleggen aan de aandeelhouders. 

'We zijn Jacqueline en Hala erg dankbaar voor hun bijdrage', aldus Derk Haank. 'Jacqueline heeft TomTom geholpen bij de transformatie van hardware- naar softwarebedrijf. Haar expertise op het gebied van talentontwikkeling is zeer waardevol geweest voor TomTom. We danken Hala voor haar ervaring in technologie en innovatie en wensen haar het allerbeste in haar toekomstige inspanningen.'

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

Nee bedankt
facebook