Mark Heine nieuwe ceo Fugro

Mark Heine nieuwe ceo Fugro

25-09-2018 Mark Heine is benoemd tot nieuwe ceo van bodemonderzoeker Fugro. Hij volgt Øystein Løseth op, die per 1 oktober terugtreedt. 

Mark Heine is sinds 2013 lid van de raad van bestuur van Fugro, Hij is al sinds 2000 werkzaam bij Fugro, waar hij begon als geodesist. Na verschillende managementfuncties werd hij algemeen directeur van Fugro Survey. 

Øystein Løseth heeft aangegeven terug te treden wegens persoonlijke redenen. Hij treedt per 1 oktober terug als ceo maar blijft tot eind 2018 actief als adviseur.

Løseth was sinds januari lid van de raad van bestuur en vanaf 26 april 2018 ceo van Fugro. Daarvoor is hij onder andere voorzitter van de raad van bestuur van Statoil en ceo van Nuon en Vattenfall geweest.

Interview met Mark Heine

Mark Heine (Fugro): 'De markt ziet de mogelijkheden van onze transitie'

Mark Heine (Fugro): 'De markt ziet de mogelijkheden van onze transitie'

17-02-2021 Bodemonderzoeker Fugro maakt een sterke transitie door, ingegeven door marktontwikkelingen en de klimaatproblematiek. De nieuwe koers biedt volop kansen, maar afgelopen jaar kwam het voortbestaan van het concern in gevaar toen een geplande herfinanciering niet kon worden afgerond. Uiteindelijk kwam alles op z’n pootjes terecht. Ceo Mark Heine: ‘We hadden een goed strategisch verhaal.’

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

Nee bedankt
facebook