Marnix van Ginneken in raad van bestuur Philips

Marnix van Ginneken in raad van bestuur Philips

24-08-2017 Marnix van Ginneken (foto) wordt per 1 november 2017 lid van de raad van bestuur van Philips. Hij zat al in de executive committee. Egbert van Acht wordt Chief Business Leader Personal Health, en lid van de exco.

Eerder werd aangekondigd dat Pieter Nota zijn functie als Chief Business Leader van Philips' Personal Health business group per 31 oktober 2017 zou neerleggen. Hij stapt daarmee ook uit de raad van bestuur en executive committee. Zijn functie wordt per 1 oktober 2017 overgenomen door Egbert van Acht, die daarmee ook zitting neemt in de executive committee. Van Acht is momenteel de leider van Philips' Health & Welness business group.

Nota's plaats in de raad van bestuur wordt opgevuld door Chief Legal Officer Marnix van Ginneken. Hij is al sinds 2014 lid van de executive committee, en de belangrijke rol die hij daar heeft gespeeld is voor Philips reden hem op te nemen in de raad van bestuur.

Over de voordracht van Marnix van Ginneken als lid van de raad van bestuur zal worden gestemd op een buitengewone algemene vergadering van aandeelhouders op 20 oktober 2017.

Pieter Nota treedt per 1 januari 2018 toe tot de raad van bestuur van BMW.

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

Nee bedankt
facebook