Michiel Meijer ontslagen als CEO Transavia

Datum: 30-11-2010

Michiel Meijer ontslagen als CEO Transavia

Michiel Meijer, de huidige CEO van Transavia.com, is per direct ontslagen als CEO van de luchtvaartmaatschappij.

Air France KLM, de moeder van dochterbedrijf Transavia, laat in een verklaring weten dat Michiel Meijer niet ontslagen is, maar dat beide partijen in goed overleg uit elkaar zijn gegaan.

De waarschijnlijke aanleiding is het interview dat Meijer deed in en voor het reismagazine Reisrevue. Meijers was daarin kritisch over de moedermaatschappij en het beleid. Dat is bij Air France KLM en de Raad van Commissarissen verkeerd gevallen, waardoor Michiel Meijers ontslagen is.

Michiel Meijer is anderhalf jaar geleden benoemd tot CEO bij transavia.com. Hij nam toen de de leiding over van Tjero Zomer, die met pensioen ging. Voor Zomer was Onno van den Brink de topman. Hij stapte op, omdat hij het niet eens was met de koers van moederbedrijf Air France-KLM. Nu sneuvelt Meijer dus ook om dezelfde reden.

Er is nog geen opvolger voor de ontslagen Michiel Meijer benoemd.


Transavia.com is momenteel een verlieslatend dochterbedrijf van Air France KLM. Het voormalig winstgevende luchtvaartbedrijf is in de rode cijfers geraakt door een verkeerd uitgepakte uitbreiding op de Deense vakantiemarkt. Transavia trekt zich uit Denemarken terug en gaat zich binnen de KLM groep weer als prijsvechter op de Nederlandse markt profileren.

Lees ook:
> biografie Michiel Meijer
> Transavia stopt Deense activiteiten
> biografie Tjero Zomer
> biografie Peter Hartman
> biografie Paul Gregorowitsch