Voormalig Transavia directeur Michiel Meijer gedaagd

Voormalig Transavia directeur Michiel Meijer gedaagd

16-02-2011 Voormalig Transavia directeur Michiel Meijer werd maandagmiddag door de luchtvaartmaatschappij voor de rechter gedaagd inzake de Julio Poch kwestie. Dat meldt het Haarlems Dagblad vandaag.

Michiel Meijer zou op verzoek van KLM-directeuren De Haan en Hartman aangestuurd hebben op het vertrek van voormalig hoofd vliegdienst Allard Rütter vanwege zijn rol in de affaire rond Transavia piloot Julio Poch.

Allard Rutter
Ondanks de verwijten bleef Rütter aan als Hoofd OCC van Transavia. Destijds sloot Meijer als toenmalig directeur van de luchtvaartmaatschappij in het geheim een regeling met Rütter, waarbij hij het recht hield om met een vertrekpremie weg te gaan.

Claim Transavia
Kort na Michiel Meijer's gedwongen vertrek bij Transavia, in december 2010, stapte na enkele uren ook Rütter op. De voormalig hoofd vliegdienst diende daarbij een claim in van 345.000 euro. Transavia weigert de claim echter te betalen.

Ontslag Michiel Meijer

Meijer verliet Transavia, nadat de luchtvaartmaatschappij na 32 jaar winst onverwacht rode cijfers boekte. Moederconcern KLM, die op het vertrek van Meijer had aangedrongen, gaf de topman een vertrekpremie mee van 525.000 euro.

Vertrekregeling
De ex-topman van Transavia wordt nu door KLM verweten dat hij niets heeft gezegd over de regeling die hij met Allard Rütten trof. Volgens Meijer waren er geen lijken in de kast op het moment dat hij akkoord ging met een gouden handdruk.

Verdediging Meijer
Transavia wil de kosten van Rütter's vertrek op Meijer verhalen. Voor de rechtbank in Haarlem verklaarde Meijer dat hij niet aan de regeling meer had gedacht toen hij de vertrekbesprekingen voerde met KLM.

Daarnaast zegt Meijer dat de regeling niet als een verassing kan komen voor de KLM top, omdat personeelszaken wist van de regeling met Rütter.

Over twee weken doet de rechtbank in Haarlem uitspraak over de zaak.

Julio Poch zaak
De Argentijns-Nederlandse gezagvoerder Julio Poch werd in 2009 aangeklaagd, omdat hij eravn werd verdacht betrokken te zijn geweest bij de verdwijning van meer dan zeshonderd politieke gevangenen ten tijde de militaire dictatuur in Argentinië (1976 - 1983), oftewel de zogenoemde ‘doodsvluchten'.

Verwijt aan Rutter

Allard Rütter werd door de KLM-directie verweten dat hij geen actie had ondernomen toen hij meldingen kreeg van collega's over de dodenvluchten in Argentinië waaraan Poch zou hebben meegewerkt.

Lees ook:
> Biografie Michiel Meijer, oud-directeur Transavia
> Michiel Meijer ontslagen als CEO Transavia
> Tjero Zomer is cultuurdrager bij Transavia

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

Nee bedankt
facebook