Mirjam van Velthuizen–Lormans nieuwe cfo ProRail

Mirjam van Velthuizen–Lormans nieuwe cfo ProRail

02-07-2021 Mirjam van Velthuizen–Lormans is per 1 november 2021 benoemd als cfo van ProRail. Dat heeft het bedrijf op 1 juli bekendgemaakt.

Mirjam van Velthuizen–Lormans is momenteel nog lid van de raad van bestuur van het UMC Utrecht. Zij is sinds 2013 actief als CFO en is in die functie verantwoordelijk voor financiën en facilities, digitalisering en organisatieontwikkeling.

Van Velthuizen-Lormans is door de staatssecretaris van Infrastructuur en Waterstaat benoemd, een benoeming die plaats vond op voordracht van de raad van commissarissen van ProRail. Zij start op 1 november 2021 in haar nieuwe functie.

Hans Alders, voorzitter van de raad van commissarissen, zegt over haar benoeming het volgende: “Met Mirjam van Velthuizen-Lormans haalt ProRail een ervaren bestuurder in huis, die goed past bij ProRail. Zij werkt al ruim 25 jaar in het publieke domein in uiteenlopende functies. Met deze schat aan ervaring kan zij bijdragen aan de opgave waar ProRail de komende jaren voor staat. Zij staat bekend als aanjager van vernieuwing en digitalisering binnen een organisatie. De raad is blij met haar komst en kijkt uit naar de samenwerking.”

Ook John Voppen, ceo van ProRail, ziet uit naar de samenwerking. “Wij zijn verheugd Mirjam als cfo te verwelkomen in onze raad van bestuur. Ze is een inspirerende bestuurder met strategisch inzicht en heeft een doeltreffende manier van aanpakken. Dat zijn waardevolle kwaliteiten die in combinatie met haar ervaring, instelling en persoonlijkheid zullen bijdragen aan onze ambities. Zij past uitstekend bij de maatschappelijke rol die ProRail in de samenleving inneemt. We kijken dan ook uit naar haar komst en waardevolle toevoeging.

Mirjam van Velthuizen-Lormans volgt Hans van Leeuwen op, die is gestopt om meer tijd met zijn familie door te kunnen brengen. Nynke Dalstra vervult de cfo-rol op interimbasis tot de komst van Mirjam van Velthuizen-Lormans.

Interview met Mirjam van Velthuizen - Lormans

UMC Utrecht-bestuurder Mirjam van Velthuizen: 'Ziekenhuisbezoek wordt zeldzaam'

UMC Utrecht-bestuurder Mirjam van Velthuizen: 'Ziekenhuisbezoek wordt zeldzaam'

19-12-2018 Als lid van de raad van bestuur van het UMC Utrecht houdt Mirjam van Velthuizen-Lormans zich bezig met preventie en met innovaties die het leven van de patiënt makkelijker maken. Zorg op afstand, bijvoorbeeld. Hoe krijg je bij zo’n transformatie de organisatie mee? ‘Het begint met luisteren en kijken.’

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

Nee bedankt
facebook