Twee nieuwe commissarissen ASM International

Twee nieuwe commissarissen ASM International

11-03-2020 ASM International heeft bekendgemaakt twee nieuwe commissarissen voor benoeming voor te willen dragen. De benoemingen van Monica de Virgiliis en Didier Lamouche worden op 18 mei 2020 besproken.

Monica de Virgiliis heeft ruim 25 jaar ervaring in verschillende sectoren die betrokken zijn of worden beïnvloed door digitalisering. Zij heeft gewerkt bij STMicroelectronics en Infineon en was tot medio 2019 chief strategy officer bij CEA, een aan de Franse overheid gelieerde instelling voor onderzoek naar nucleaire technologieën en haar toepassingen. Zij is momenteel toezichthouder bij Prysmian en Geodis.

Didier Lamouche heeft meer dan 35 jaar ervarind in de technologische industrie en vervulde meermaals de functie van ceo, waaronder bij ST-Ericsson en het Franse Bull. Van 2013 tot 2018 leidde hij de oprichting van IDEMIA. Momenteel is hij toezichthouder bij Utimaco, Quadient en Adecco.

Jan Lobbezoo, voorzitter van de raad van commissarissen, geeft aan vertrouwen te hebben dat Monica de Virgiliis en Didier Lamouche met hun ruime ervaring, kennis en netwerk een waardevolle toevoeging aan de raad van commissarissen zijn.

ASM International maakt ook bekend dat Ulrich Schumacher op 18 mei 2020 zijn functie zal neerleggen. Hij was lid van de raad van commissarissen sinds 2008 en neemt na drie termijnen van vier jaar afscheid.

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

Nee bedankt
facebook