Jan Lobbezoo

Jan Lobbezoo

Commissaris (voorzitter) bij ASM International


Personalia

Naam: Jan Lobbezoo

Nationaliteit: Nederlandse

Is dit uw profiel en heeft u vragen, opmerkingen of wijzigingen? Neem dan contact met ons op Contact

Huidige functies Jan Lobbezoo

Loopbaan Jan Lobbezoo

  • 1999 - 2016 Bestuurslid, FEI
  • 2007 - 2011 Bestuurslid, Smartrac N.V.
  • 2005 - 2007 Executive Vice President, Philips International
  • 2005 - 2006 President, Philips
  • 1994 - 2005 CFO (Chief financial officer), Philips Semiconductors
  • 1994 - 2005 CFO (Chief financial officer), Philips Semiconductors

Opleiding Jan Lobbezoo

  • Register Accountant, NIVRA
  • Bedrijfseconomie, Erasmus Universiteit Rotterdam, Nederland, MA

Overige vermeldingen

Jan Lobbezoo ging begin 2007 met pensioen, na een internationale carrière van ruim 36 jaar bij Philips.

Binnen Philips was Lobbezoo voornamelijk actief op het gebied van financieel beheer en administratief management. Zo was hij ruim 12 jaar werkzaam als CFO van Philips Semiconductors (nu NXP).

Tot 2007 was Jan Lobbezoo ook lid van de Raad van Bestuur van Taiwan Semiconductor Manufacturing Company (TSMC), s’ werelds grootste semiconductor foundry. Na zijn dienstijd van bijna 12 jaar bij TSMC, bleef hij verbonden aan de organisatie als adviseur.

Commissaris Lobbezoo
Na zijn pensioen werd Jan Lobbezoo actief als toezichthouder bij een aantal beursgenoteerde en niet-beursgenoteerde bedrijven, waaronder Portland Oregon, USA, Smarttrac N.V.

Lobbezoo verving Leon van den Boom als commissaris bij ASMI. Van den Boom trad af als commissaris vanwege een verschil van mening over de koers van het bedrijf. De termijn van Jan Lobbezoo als commissaris van ASMI loopt tot 2013.

Jan Lobbezoo zit tevens in het bestuur van een aantal halfgeleider- en hightechbedrijven, waaronder FEI Company Inc., een producent van nano-technologie apparatuur genoteerd aan de Nasdaq.

TMC
In november 2006 werd Lobbezoo voorzitter van de RvC van TMC, een Nederlandse hightech dienstverlener die hij zelf naar de Amsterdamse beurs heeft geleid.

In 2010 greep Jan Lobbezoo als president-commissaris van TMC nog drastisch in binnen het vierkoppige directieteam door twee bestuurders en TMC-oprichters, Roy Roosen en Luuk Jeuken, te schorsen "als gevolg van een onherstelbare vertrouwensbreuk".

Laatste nieuws over Jan Lobbezoo


Jan Lobbezoo nieuwe president-commissaris ASMI

De raad van commissarissen van chipmachinefabrikant ASM International heeft Jan Lobbezoo gekozen als voorzitter. Hij volgt Gert-Jan Kramer op. 

Gepubliceerd op 08-07-13

Lees artikel
facebook