Neelie Kroes verleent goedkeuring voor verkoop Nuon

Neelie Kroes verleent goedkeuring voor verkoop Nuon

23-06-2009 Neelie Kroes is akkoord gegaan met de verkoop van het energiebedrijf Nuon aan het Zweedse Vattenfall. Als voorwaarde wil de Europees commissaris dat Nuon haar Duitse activiteiten verkoopt.

Overdracht aandelen
Met de voorwaardelijke goedkeuring van Neelie Kroes, die als EU-commissaris verantwoordelijk is voor het concurrentiebeleid, kan de helft van de aandelen op 1 juli worden overgedragen. De rest van de aandelen wordt in fases overgedragen. Vattenfall verwacht over zes jaar alle aandelen in handen te krijgen. Het Zweedse bedrijf betaalt 8,5 miljard euro aan Nuon.

Instemming aandeelhouders

90 procent van de aandeelhouders ging akkoord met de verkoop van Nuon aan Vattenfal. De provincie Noord-Holland kwam daar maandag ook bij, zodat praktisch alle aandeelhouders hebben ingestemd met de verkoop.

Nuon realiseerde in 2008 een omzet van 6,1 miljoen euro en het energiebedrijf heeft ruim 10.000 werknemers in dienst. Nuon bedient meer dan drie miljoen consumenten en organisaties in Nederland, België en Duitsland.

Interview met Neelie Kroes

Neelie Kroes: 'Met <i>diversity of thought</i> is een quotum niet nodig'

Neelie Kroes: 'Met diversity of thought is een quotum niet nodig'

30-09-2020 Het ingroeiquotum van tenminste 33 procent vrouwen in raden van commissarissen van beursgenoteerde bedrijven is nodig om de topvrouwentrein in beweging te zetten, maar eigenlijk gelooft oud- VVD-minister en voormalig eurocommissaris Neelie Kroes meer in diversity of thought. Hoe graag ziet Kroes, grande dame van het Nederlandse private én publieke bestuur, na de verkiezingen een seksegenoot als premier? ‘Een vrouw als minister-president zou een geweldig rolmodel zijn, maar als ik Mark ervoor moet inleveren, nee…’

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

Nee bedankt
facebook