Neelie Kroes verleent goedkeuring voor verkoop Nuon

Neelie Kroes verleent goedkeuring voor verkoop Nuon

23-06-2009 Neelie Kroes is akkoord gegaan met de verkoop van het energiebedrijf Nuon aan het Zweedse Vattenfall. Als voorwaarde wil de Europees commissaris dat Nuon haar Duitse activiteiten verkoopt.

Overdracht aandelen
Met de voorwaardelijke goedkeuring van Neelie Kroes, die als EU-commissaris verantwoordelijk is voor het concurrentiebeleid, kan de helft van de aandelen op 1 juli worden overgedragen. De rest van de aandelen wordt in fases overgedragen. Vattenfall verwacht over zes jaar alle aandelen in handen te krijgen. Het Zweedse bedrijf betaalt 8,5 miljard euro aan Nuon.

Instemming aandeelhouders

90 procent van de aandeelhouders ging akkoord met de verkoop van Nuon aan Vattenfal. De provincie Noord-Holland kwam daar maandag ook bij, zodat praktisch alle aandeelhouders hebben ingestemd met de verkoop.

Nuon realiseerde in 2008 een omzet van 6,1 miljoen euro en het energiebedrijf heeft ruim 10.000 werknemers in dienst. Nuon bedient meer dan drie miljoen consumenten en organisaties in Nederland, België en Duitsland.

Interview met Neelie Kroes

'Doe mee, anders verlies je'

'Doe mee, anders verlies je'

05-09-2016 Bij StartupDelta-ambassadeur Neelie Kroes en Accenture-topman Pierre Nanterme zijn startups, innovatie en digitalisering altíjd top of mind. Zet ze bij elkaar en een erudiete conversatie over attitude, disruptie en toekomst ontspint zich.

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

facebook