Unilever benoemt Nelson Peltz als niet-uitvoerend bestuurder

Unilever benoemt Nelson Peltz als niet-uitvoerend bestuurder

01-06-2022 Op 31 mei heeft Unilever bekendgemaakt dat de Amerikaanse miljardair Nelson Peltz non-executive director bij Unilever wordt. De benoeming geldt per 20 juli en Peltz wordt ook lid van het compensation committee van Unilever.

Nelson Peltz is de huidige ceo en founding partner van investeringsmaatschappij Trian Fund Management. Begin dit jaar werd al bekend dat Peltz met dit fonds een belang verworven had in Unilever. Momenteel is hij goed voor circa 1,5 procent van de aandelen.

Nils Andersen, voorzitter van Unilever, is verheugd Nelson Peltz te verwelkomen in de board van Unilever. Hij zegt: ‘We hebben uitgebreide en constructieve discussies met hem en het Trian-team gevoerd en zijn van mening dat de ervaring van Nelson in de wereldwijde consumptiegoederenindustrie van waarde zal zijn voor Unilever terwijl we de prestaties van ons bedrijf blijven stimuleren. We kijken ernaar uit om nauw samen te werken om duurzame waarde op lange termijn te creëren voor onze aandeelhouders en andere belanghebbenden.’

Peltz begon zijn loopbaan als skileraar en vrachtwagenchauffeur en groeide uit tot een voedingsmiddelenmagnaat met belangen in PepsiCo, Heinz, Kraft Foods en vanaf juli 2022 ook Unilever. Zo was hij onder andere van 1993 tot 2007 werkzaam als chairman en ceo van Triarc Companies en is hij lid van verschillende boards geweest: independent director bij Heinz; lid van de board of directors bij Mondelez International en Procter & Gamble.

Nelson Peltz vertelt over zijn nieuwe rol bij Unilever: ‘Ik ben verheugd om toe te treden tot de board of directors van Unilever. Wij zijn van mening dat het een bedrijf is met een aanzienlijk potentieel, door gebruik te maken van zijn portfolio van sterke consumentenmerken en zijn geografische voetafdruk. Trian heeft aanzienlijk geïnvesteerd in Unilever. We kijken ernaar uit om samen te werken met het management en de raad van bestuur om Unilevers strategie, activiteiten, duurzaamheid en aandeelhouderswaarde te stimuleren ten voordele van alle belanghebbenden.’

Naast zijn rol als ceo bij Trian Fund is Nelson Peltz momenteel ook non-executive chairman bij The Wendy’s Company en independent director bij Madison Square Garden Sports Corp.

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

Nee bedankt
facebook