Nils Andersen nieuwe chairman Unilever

Nils Andersen nieuwe chairman Unilever

13-11-2019 Nils Andersen volgt Marijn Dekkers op als chairman van Unilever.

Unilever heeft vandaag bekendgemaakt dat Marijn Dekkers per direct zijn functie als chairman neerlegt. Hij is sinds april 2016 chairman, maar zal aanblijven als non-executive director.

Nils Andersen, die lid van de board of directors is sinds april 2015, zal hem opvolgen als chairman. Hij was lid van het audit committee, maar wordt nu voorzitter van de nominating and corporate governance committee. Andersen is momenteel ook voorzitter van de raad van commissarissen van AkzoNobel.

Andersen is ook toezichthouder bij BP en Salling Group, maar is voornemens hier terug te treden voorafgaand aan de algemene vergadering van aandeelhouders van Unilever in maart 2020.

Dekkers heeft aangegeven meer tijd te willen besteden aan zijn bedrijf Novalis LifeSciences, een investerings- en adviesbedrijf.

Meer over Nils Andersen

Deense verfbom met angelsaksisch tintje

Deense verfbom met angelsaksisch tintje

19-12-2018 Nils Andersen is de hoogste mannelijke nieuwkomer in de Top-100 Commissarissen 2019. Hij staat dit jaar op nummer 17.

Nils Andersen voorgedragen als president-commissaris bij AkzoNobel

Nils Andersen voorgedragen als president-commissaris bij AkzoNobel

05-03-2018 Nils Andersen zal worden voorgedragen als nieuwe president-commissaris bij AkzoNobel. De benoeming staat op de agenda van de algemene vergadering van aandeelhouders op 26 april 2018.

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

facebook