DNB: drie opvolgers Nout Wellink in het vizier

DNB: drie opvolgers Nout Wellink in het vizier

08-04-2011 De Nederlandsche Bank (DNB) heeft drie opvolgers voor vertrekkend president Nout Wellink in het vizier.

Het betreft Lex Hoogduin (directeur DNB), Jeroen Kremers (CRO RBS) en Kees van Dijkhuizen (CFO NIBC). Volgens diverse bronnen van het Financieele Dagblad zijn deze drie kandidaten door DNB voorgedragen om Nout Wellink op te volgen als president.

President Wellink van DNB legt zijn functie per juni 2011 neer. Het kabinet zal daarom om korte termijn een kandidaat aanwijzen die Nederland gaat vertegenwoordigen bij de Europese Centrale Bank (ECB) in Frankfurt.

Lex Hoogduin
Lex Hoogduin is sinds 2009 directeur van DNB. Ook is hij persoonlijk adviseur geweest van ECB-president Wim Duisenberg en was Hoogduin als hoofdeconoom werkzaam bij Robeco.

Jeroen Kremers
De 52-jarige Jeroen Kremers is momenteel werkzaam als Chief Risk Officer van Royal Bank of Scotland en tevens plaatsvervangend topman van de Nederlandse tak bij RBS. Daarnaast is hij bewindsvoerder geweest bij het Internationaal Monetair Fonds en hoofd Public Affairs van ABN Amro.

Kees van Dijkhuizen
VVD-lid Kees van Dijkhuizen is werkzaam als vicevoorzitter en CFO van zakenbank NIBC. Voordat hij bij NIBC in dienst trad, heeft Van Dijkhuizen bij de Ministeries van Financiën en Economische Zaken gewerkt, waar hij meest recentelijk de functie had van Thesaurier-Generaal.

DNB, voorzitter interne Toezichtraad
Minister Jan Kees de Jager zal zijn hoofd ook moeten buigen over wie bij DNB de zware nieuwe functie krijgt van voorzitter Interne Toezichtsraad. Naar verluidt komt de naam van CDA-lid Kremers ook op dit lijstje voor.

Lees ook:
> Biografie Nout Wellink, vetrekkend DNB President
> Geen derde termijn voor DNB-president Wellink
> Nout Wellink tegen geforceerde splitsing banken
> Klaas Knot, opvolger Nout Wellink

> RvB en RvC De Nederlandsche Bank

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

Nee bedankt
facebook