Nout Wellink voorzitter Commissie Publiek Belang PwC

Datum: 02-07-2013

Nout Wellink voorzitter Commissie Publiek Belang PwC

Met ingang van 1 juli 2013 heeft PriceWaterhouseCoopers (PwC) een Commissie Publiek Belang. Nout Wellink is de voorzitter van deze commissie.

De Commissie Publiek Belang moet erop toezien dat de accountants hun werk goed doen en dat de gebruikers van jaarrekeningen op de accountants kunnen vertrouwen. Ook andere grote accountantskantoren hebben een soortgelijke commissie aangesteld of doen dit binnenkort.


De instelling van de commissie volgt uit de ondertekening van de Code Accountantsorganisaties.


De Commissie Publiek Belang van PwC bestaat uit voorzitter Nout Wellink en de externe commissieleden Yvonne van Rooy, Frits Oldenburg en Cees van Rijn.

Peter van Mierlo, bestuursvoorzitter PwC Nederland: 'Ik ben verheugd met een Commissie Publiek Belang met deze samenstelling. Alle leden beschikken over een brede maatschappelijke en bestuurlijke ervaring. Zij zijn daardoor uitstekend in staat toe te zien op het waarborgen van het publieke belang binnen onze organisatie. Ik zie dan ook uit naar de samenwerking met hen.’

Nout Wellink

  • Commissaris (vice-voorzitter) PwC (PricewaterhouseCoopers)
  • Onafhankelijk non-executive director, voorzitter Risk Policy Committee, voorzitter US Risk Committee, lid Audit Committee en lid Strategic Development Committee Bank of China
  • Voorzitter Wim Drees Stichting voor Openbare Financiën
  • Voorzitter Bontius Stichting
  • Voorzitter Stichting Architectuur Prijs Achterhoek