Nout Wellink voorzitter Commissie Publiek Belang PwC

02-07-2013

Nout Wellink voorzitter Commissie Publiek Belang PwC

Met ingang van 1 juli 2013 heeft PriceWaterhouseCoopers (PwC) een Commissie Publiek Belang. Nout Wellink is de voorzitter van deze commissie.

De Commissie Publiek Belang moet erop toezien dat de accountants hun werk goed doen en dat de gebruikers van jaarrekeningen op de accountants kunnen vertrouwen. Ook andere grote accountantskantoren hebben een soortgelijke commissie aangesteld of doen dit binnenkort.

De instelling van de commissie volgt uit de ondertekening van de Code Accountantsorganisaties.

De Commissie Publiek Belang van PwC bestaat uit voorzitter Nout Wellink en de externe commissieleden Yvonne van Rooy, Frits Oldenburg en Cees van Rijn.

Peter van Mierlo, bestuursvoorzitter PwC Nederland: 'Ik ben verheugd met een Commissie Publiek Belang met deze samenstelling. Alle leden beschikken over een brede maatschappelijke en bestuurlijke ervaring. Zij zijn daardoor uitstekend in staat toe te zien op het waarborgen van het publieke belang binnen onze organisatie. Ik zie dan ook uit naar de samenwerking met hen.’

Meer over Nout Wellink

Nout Wellink in Board of Directors Bank of China

Nout Wellink in Board of Directors Bank of China

Nout Wellink is sinds oktober lid van de board of directors van de Bank of China. Hij is benoemd voor een periode van drie jaar.

DNB President Nout Wellink zwaait af

DNB President Nout Wellink zwaait af

Nout Wellink neemt vandaag 30 juni 2011 afscheid van De Nederlandsche Bank (DNB), na veertien jaar als President aan het hoofd te hebben gestaan.

Interview met Nout Wellink

Nout Wellink: 'Niet overmoedig worden'

Nout Wellink: 'Niet overmoedig worden'

Begint eindelijk iedereen weer zoet te beloven na zuur, zeurt Nout Wellink dat we het rustig aan moeten doen. Volgens de president van De Nederlandsche Bank moet hij juist in goede tijden het optimisme een beetje beteugelen.

Nout Wellink

  • list-arrow Lid Raad van Advies SEO Economisch Onderzoek
  • list-arrow Onafhankelijk non-executive director, voorzitter Risk Policy Committee, voorzitter US Risk Committee, lid Audit Committee en lid Strategic Development Committee Bank of China
  • list-arrow Voorzitter Wim Drees Stichting voor Openbare Financiën
  • list-arrow Voorzitter Bontius Stichting
  • list-arrow Voorzitter Stichting Architectuur Prijs Achterhoek
Profiel Nout Wellink
Bekijk de top-100 commmissarissen Bekijk de volledige lijst

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

facebook