Olga Zoutendijk vertrekt als president-commissaris bij ABN Amro

Datum: 06-02-2018

Olga Zoutendijk vertrekt als president-commissaris bij ABN Amro

De raad van commissarissen van ABN Amro heeft bekendgemaakt dat Olga Zoutendijk het besluit heeft genomen om niet voor een tweede termijn in aanmerking te willen komen. Haar termijn loopt tot 1 juli 2018.

Olga Zoutendijk is sinds 2014 commissaris bij ABN Amro en werd in 2016 benoemd tot voorzitter van de raad van commissarissen. Daarnaast is zij lid van de raad van toezicht van Universiteit Leiden.

Om het zoekproces naar een nieuwe voorzitter al te kunnen opstarten heeft zij aangegeven de komende maanden haar rol van voorzitter te verruilen voor die van lid van de raad van commissarissen. Steven ten Have, de huidige vice-voorzitter, zal haar taken tijdelijk waarnemen.

Olga Zoutendijk zegt over haar vertrek het volgende: "Ik kijk met veel voldoening terug op wat er de afgelopen vier jaar is bereikt. Graag wil ik iedereen bedanken die hier aan bijgedragen heeft. Ik dank de klanten, medewerkers, leidinggevenden, aandeelhouders en de toezichthouders voor het vertrouwen dat ik ontving om gestalte te geven aan een toekomstbestendig ABN AMRO."

Lees ook: Olga Zoutendijk over governance en de nieuwe Code

Top 100 Corporate Vrouwen

Olga Zoutendijk

  • Lid Raad van ToezichtUniversiteit Leiden

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

facebook