Orit Gadiesh voorgedragen als commissaris bij Philips

Datum: 12-02-2014

Orit Gadiesh voorgedragen als commissaris bij Philips

Als de aandeelhouders het voorstel aanvaarden zal Orit Gadiesh worden benoemd als commissaris van Philips op 1 mei 2014.

Als Orit Gadiesh wordt benoemd op 1 mei 2014, zal de raad van commissarissen van Philips bestaan uit negen leden, onder wie drie vrouwen en vijf nationaliteiten. Zij is nu chairman bij Bain & Company.


Jeroen van der Veer
Volgens president-commissaris Jeroen van der Veer is Philips blij dat het bedrijf kan profiteren van de internationale ervaring en expertise van Gadiesh. 'In haar carrière heeft zij diepgaande kennis van marketing en technologische ontwikkelingen opgedaan, met name in Noord-Amerika. Haar expertise zal van onschatbare waarde zijn, vooral in de transitie naar een technologisch bedrijf dat zich richt op integratie van big data in innovatieve producten en diensten.'


 

Functies van Gadiesh
Gadiesh is chairman bij Bain & Company, waar zij sinds 1977 werkt. Zij is lid van het stichtingsbestuur van het World Economic Forum (WEF) en de International Business Council. Ze is tevens lid van de International Advisory Board van de Atlantische Raad van de Verenigde Staten.


 

Orit Gadiesh

  • Commissaris Philips
  • Chairman Bain & Company
  • Lid Foundation Board World Economic Forum (WEF)
  • Lid Raad van Advies Atlantic Council van de Verenigde Staten
  • Lid Raad van Advies Brits-Amerikaanse Business Council
  • Chairman International Business Leaders' Advisory Council for the Mayor of Shanghai (IBLAC)