John Lister en Paul Nijhof in RvC Delta Lloyd

John Lister en Paul Nijhof in RvC Delta Lloyd

08-04-2016 Delta Lloyd heeft bekendgemaakt voornemens te zijn om Nijhof (foto) en Lister te benoemen tot nieuwe commissarissen.

Benoemingen
Over de voorgenomen benoemingen van Paul Nijhof en John Lister tot nieuwe leden van de Raad van Commissarissen van Delta Lloyd wordt op de Algemene vergadering van Aandeelhouders op 19 mei 2016 beslist. De voorgenomen benoemingen zijn goedgekeurd door De Nederlandsche Bank. De twee nieuwe leden zullen de posities vullen die zijn ontstaan door het vertrek van Jean Frijns in 2015 en Patrick Regan in 2014.

Paul Nijhof
Paul Nijhof was vanaf 2000 werkzaam bij Wehkamp en vervulde van 2007 tot 2013 de functie van CEO van RFS Holland Holding en Wehkamp. Nijhof heeft volgens Delta Lloyd uitgebreide ervaring in het beheren van grote consumentenoperaties met een sterke focus op online, e-commerce, digitale marketing en big data.

John Lister
John Lister is werkzaam in de verzekeringssector. Momenteel vervult Lister de positie van CFO bij de Britse levensverzekeringsmaatschappij Aviva UK Life. Van 2012 tot 2015 was John Lister werkzaam als Group Chief Risk Officer bij Aviva plc. Aviva was vanaf 1973 de grootste aandeelhouder van Delta Lloyd. Vanaf de beursgang van Delta Lloyd in 2009 begon Aviva met het afbouwen van haar belang en in 2013 werden haar laatste aandelen verkocht.

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

Nee bedankt
facebook