Twee nieuwe commissarissen ASM International

Twee nieuwe commissarissen ASM International

10-09-2021 Op 27 juli 2021 heeft ASM International aangekondigd om Pauline van der Meer Mohr en Adalio Sanchez voor te dragen tot nieuwe leden van de raad van commissarissen voor een termijn van vier jaar. Beide benoemingen zullen worden besproken tijdens de buitengewone aandeelhoudersvergadering van 29 september 2021.

Pauline van der Meer Mohr heeft 35 jaar ervaring in leidinggevende posities in multinationale ondernemingen en de academische wereld. Zo is ze momenteel onder andere de voorzitter van de monitoring commissie corporate governance code en de president-commissaris van EY.
Van der Meer Mohr heeft Nederlands recht aan de Erasmus Universiteit Rotterdam gestudeerd en Europees recht aan de European University Institute. In lijn met haar studie begon zij haar loopbaan als advocaat bij Brauw Blackstone Westbroek. Vervolgens heeft ze van 1989 tot 2004 verschillende functies bekleed bij de Koninklijke Shell Groep. Daarna nam ze de rol op zich van senior executive vice president en head of group HR bij ABN Amro Bank en was ze van 2010 tot 2016 actief als voorzitter college van bestuur bij de Erasmus Universiteit Rotterdam. Daarnaast is ze tot 2021 vice-president commissaris geweest van DSM.
Van der Meer Mohr is momenteel onder andere non-executive director bij HSBC Holdings, non-executive director bij Viatris en is lid van de commissie kapitaalmarkt bij AFM.

Naast Pauline van der Meer Mohr wordt ook Adalio Sanchez voorgedragen als nieuw lid van de raad van commissarissen. Sanchez bezit de Amerikaanse nationaliteit en heeft zijn bachelor in electrical engineering behaald aan de University of Miami en een MBA aan de Florida International University. Adalio Sanchez heeft van 1982 tot 2014 diverse senior executive officer en global general management rollen uitgeoefend bij IBM Corporation. Na zijn periode bij IBM was hij ceo en lid van de raad van bestuur en audit committee bij Quantum.
Momenteel is Sanchez lid van verscheidene boards in de Verenigde Staten. Zo is hij onder meer lid van de board of directors bij Snap One, ACI en Avnet. Daarnaast is hij president van adviesbureau S Group Adivosry LLC in Florida.

Na goedkeuring van de benoemingen van nieuwe commissarissen Pauline van der Meehr Mohr en Adalio Sanchez zal de raad van commissarissen van ASM International bestaan uit Martin van Pernis (voorzitter), Marc de Jong, Didier Lamouche, Monica de Virgiliis, Pauline van der Meer Mohr en Adalio Sanchez.

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

Nee bedankt
facebook