Peter Bakker in bestuur van IIRC

Peter Bakker in bestuur van IIRC

01-08-2012 Peter Bakker, de oud-bestuursvoorzitter van TNT, treedt toe tot het bestuur van de International Integrated Reporting Council. Hij is momenteel ook voorzitter van de World Business Council for Sustainable Development.

Peter Bakker wordt als vicevoorzitter bij de IIRC verantwoordelijk voor het promoten van 'integrated reporting' bij bedrijven. Het gaat om een nieuwe benadering van het maken van jaarverslagen door ondernemingen. Een rapportage waarbij de relatie wordt gelegd tussen de strategie van een organisatie, governance en financiële prestaties en de sociale, ecologische en economische context waarin zij opereert.

Integrated reporting
Het idee van de IIRC is dat een geïntegreerde rapportage het bedrijfsleven kan helpen om meer duurzame beslissingen te nemen. Ook kan het investeerders en andere belanghebbenden helpen te begrijpen hoe een organisatie werkelijk presteert, ook op de lange termijn.

World Business Council for Sustainable Development
De oud-CEO van TNT - dat in 2011 werd gesplitst in TNT Express en PostNL - is momenteel voorzitter van de World Business Council for Sustainable Development. WBCSD is een wereldwijd samenwerkingsverband tussen CEO’s van meer dan 200 bedrijven, die zich inspannen voor duurzame ontwikkeling.

Duurzaam ondernemen
De Chairman van de IIRC, professor Mervyn King, is blij met de benoeming van Bakker: 'Peter is een gerespecteerd leider in maatschappelijk verantwoord ondernemen en duurzaam ondernemen. Hij ontving de Clinton Global Citizen Award in 2009 en de SAM Sustainability Leadership Award in 2010. In 2011 was hij ambassadeur van de Verenigde Naties tegen honger. Daarnaast is hij de voorzitter van War Child Nederland.'

Lees verder

> Interview met Peter Bakker

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

Nee bedankt
facebook