Peter Bakker in bestuur van IIRC

01-08-2012

Peter Bakker in bestuur van IIRC

Peter Bakker, de oud-bestuursvoorzitter van TNT, treedt toe tot het bestuur van de International Integrated Reporting Council. Hij is momenteel ook voorzitter van de World Business Council for Sustainable Development.

Peter Bakker wordt als vicevoorzitter bij de IIRC verantwoordelijk voor het promoten van 'integrated reporting' bij bedrijven. Het gaat om een nieuwe benadering van het maken van jaarverslagen door ondernemingen. Een rapportage waarbij de relatie wordt gelegd tussen de strategie van een organisatie, governance en financiële prestaties en de sociale, ecologische en economische context waarin zij opereert.

Integrated reporting
Het idee van de IIRC is dat een geïntegreerde rapportage het bedrijfsleven kan helpen om meer duurzame beslissingen te nemen. Ook kan het investeerders en andere belanghebbenden helpen te begrijpen hoe een organisatie werkelijk presteert, ook op de lange termijn.

World Business Council for Sustainable Development
De oud-CEO van TNT - dat in 2011 werd gesplitst in TNT Express en PostNL - is momenteel voorzitter van de World Business Council for Sustainable Development. WBCSD is een wereldwijd samenwerkingsverband tussen CEO’s van meer dan 200 bedrijven, die zich inspannen voor duurzame ontwikkeling.

Duurzaam ondernemen
De Chairman van de IIRC, professor Mervyn King, is blij met de benoeming van Bakker: 'Peter is een gerespecteerd leider in maatschappelijk verantwoord ondernemen en duurzaam ondernemen. Hij ontving de Clinton Global Citizen Award in 2009 en de SAM Sustainability Leadership Award in 2010. In 2011 was hij ambassadeur van de Verenigde Naties tegen honger. Daarnaast is hij de voorzitter van War Child Nederland.'

Lees verder

> Interview met Peter Bakker

Meer over Peter Bakker

VEB vindt vertrekpremie ex TNT topman Peter Bakker fors

VEB vindt vertrekpremie ex TNT topman Peter Bakker fors

De Vereniging van Effectenbezitters (VEB) noemt de vertrekpremie van ex TNT topman Peter Bakker fors.

Peter Bakker nieuwe President WBCSD

Peter Bakker nieuwe President WBCSD

Peter Bakker, voormalig topman van TNT, start per 1 januari 2012 als President van The World Business Council for Sustainable Development (WBCSD).

Interview met Peter Bakker

Peter Bakker: 'Bedrijven, mobiliseer de massa voor duurzaamheidsdoelen'

Peter Bakker: 'Bedrijven, mobiliseer de massa voor duurzaamheidsdoelen'

Peter Bakker, bestuursvoorzitter van de World Business Council for Sustainable Development, geeft vorm aan een duurzame toekomst. ‘Bedrijven zijn krachtige change agents en als geen ander in staat mensen te mobiliseren voor duurzaamheidsdoelen.’

Peter Bakker over de weg naar geïntegreerd kapitalisme

Peter Bakker over de weg naar geïntegreerd kapitalisme

Bedrijven moeten niet alleen hun financiële resultaten, maar ook de toegebrachte schade aan natuur en maatschappij gaan rapporteren. Peter Bakker, oud-ceo van TNT, over integrated reporting als de snelweg naar een duurzamere wereld.

"We pakken elke week iets aan"

TNT Express heeft met veel succes verbeteringen toegepast in de organisatie. Sneller, efficiënter, zuiniger en met betrokkenheid van alle stakeholders.

Media. Heeft u er wel tijd voor?

Media. Heeft u er wel tijd voor?

Jazeker, bestuurders lezen wel degelijk. En dan vooral kranten. Zo blijkt uit onderzoek van Management Scope en Intomart GfK. Peter Berdowski (Boskalis), Peter Bakker (TNT) en Antony Burgmans (ex-Unilever) discussiëren over de media tijdens ons jubileumcongres.

Het Nieuwe Geven levert geld op

Het Nieuwe Geven levert geld op

Bedrijven geven miljarden per jaar en vele uren aan goede doelen. Met weinig moeite kan het ze net zo veel opleveren. Op zoek naar de Chief Giving Officer.

Bakker, Koffrie en Tilmant over de Ideale Topman

Bakker, Koffrie en Tilmant over de Ideale Topman

Frans Koffrie, CEO Buhrmann: De business begrijpen

“De specifieke eisen die aan een topmanager worden gesteld, zijn afhankelijk van de omstandigheden waarin een bedrijf verkeert én het team waarin iemand moet functioneren.

Raad van Bestuur in 2019

Raad van Bestuur in 2019

Stel je eens voor dat je in de raad van bestuur zit van een onderneming in het jaar 2019. Hoe oud ben je dan, hoe hard werk je en wat is de rol van de CEO? Negen managers, ondernemers en studenten verplaatsen zich in deze situatie tijdens de ‘futuring’-sessie van Management Scope.

michael@dell

michael@dell

Computerbouwer Michael Dell is geen filantroop, maar voor zijn maatschappelijke verantwoordelijkheid loopt hij niet weg. “Succes brengt verplichtingen met zich mee.”

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

facebook