Peter Bommel nieuwe president-commissaris APG Groep

Peter Bommel nieuwe president-commissaris APG Groep

02-02-2023 Peter Bommel is door de aandeelhouders van de APG Groep benoemd tot president-commissaris. Hij volgt Pieter Jongstra vanaf 1 april op voor een periode van vier jaar.

Peter Bommel is commissaris bij Flynth Groep en voorzitter van de VU Vereniging. Ook is hij bestuurslid van het Topsport Fonds van het Nederlands Olympisch Comité. Hiervoor was hij van 2012 tot 2019 ceo van Deloitte in Nederland en bestuurder van de wereldwijde organisatie van Deloitte. Ook is hij managing partner van de Nederlandse auditpraktijk van Deloitte geweest en was hij ceo van MetaCorp tussen 2020 en 2022.

Pieter Jongstra, huidige president-commissaris APG: “Nederland staat aan de vooravond van een ingrijpende verbouwing van het pensioenstelsel. APG en zijn pensioenfondsklanten zijn de overgang naar een nieuw pensioenstelsel aan het voorbereiden in een complexe bestuurlijke en financiële omgeving. Dit vraagt veel van de raad van commissarissen en ik ben bijzonder verheugd dat wij met Peter Bommel zo’n ervaren en deskundige bestuurder als voorzitter van de raad van commissarissen krijgen. Hij heeft als bestuursvoorzitter van Deloitte een zeer ingrijpende transformatie en kwaliteitsimpuls tot stand gebracht. Daarnaast heeft hij uitgebreide kennis en ervaring op het gebied van onder meer stakeholdermanagement, risicomanagement, financieel management en corporate governance. De raad van commissarissen kijkt uit naar een vruchtbare samenwerking met hem.”

De raad van commissarissen van APG Groep is per 1 april 2023 als volgt samengesteld: Peter Bommel (voorzitter), José Meijer, Sarah Russell, Dick van Well en Claudia Zuiderwijk.

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

Nee bedankt
facebook