Peter Ernsting

senior vice president bij Carlsberg

Peter Ernsting

Persoonlijk

Naam: Ir. Peter Ernsting

Geboortejaar: 1958

Nationaliteit: Nederlandse

Huidige functies Peter Ernsting

- heden senior vice president, Carlsberg
- heden Commissaris, Accell

Loopbaan Peter Ernsting

2011 - Senior vice president, Carlsberg
2011 - 2011 VP Customer Development en Country Manager, Unilever
2011 - Commissaris, Accell
1998 - 2011 Diverse managementfuncties, Unilever

Opleiding Peter Ernsting

Chemie, Technische Universiteit Eindhoven

Overige vermeldingen


Carslberg heeft per 1 juni 2011 Peter Ernsting benoemd tot Senior Vice President, Group Supply Chain en lid van Carlsberg's Executive Committee. Ernsting is de opvolger van Kasper Madsen bij de bierbrouwer.

Jørn P. Jensen, CFO en deputy CEO van Carlsberg reageerde verheugd op de benoeming van Ernsting: ‘Ik kijk uit naar de samenwerking met Peter. Door zijn werk bij Unilever beschikt hij over een brede internationale ervaring die van grote waarde is voor Carlsberg.’

Zo heeft Ernsting veel kennis van en ervaring met het besturen van operationele processen in grote internationaal opererende bedrijven. Met name international supply chain management, logistiek en productie sturing behoren tot zijn specialisme.

Voor Carslberg was Peter Ernsting namelijk voorzitter van de Unilever Supply Chain Company AG. Daar was hij verantwoordelijk voor het managen en opzetten van de toeleveringsketen van Unilever in Europa.

Bij Unilever heeft Ernsting ook leiding geven aan de toeleveringsketen van Unilever in Azië en Rusland.

De ingenieur begon zijn carrière binnen Food R&D. Ernsting is op 28 april 2011 benoemd als lid van de Raad van Commissarissen van Accell.