KLM topman Peter Hartman: EU emissiehandel gaat te ver

KLM topman Peter Hartman: EU emissiehandel gaat te ver

12-10-2011 De Europese regelgeving op het gebied van emissiehandel slaat te ver door, zo meldt Peter Hartman, topman van KLM in een interview met De Telegraaf.

KLM topman Peter Hartman vindt het plan van de Europese Commissie, dat stelt dat luchtvaartmaatschappijen emissierechten moeten kopen voor vluchten die beginnen of eindigen in de EU, rampzalig.

Peter Hartman
‘Op deze manier wordt de eerlijke concurrentie verstoord’, aldus Hartman tegen de krant. Chinese, Russische en Amerikaanse luchtvaartmaatschappijen, die volgens de EU ook mee moeten doen aan het systeem, hebben al laten weten dat zij de milieunormen van de EC niet accepteren.

Chairman IATA
Sinds juli van dit jaar is Peter Hartman Chairman van de Board of Governors van de internationale luchtvaartorganisatie IATA, een van de hoogste posities haalbaar in de luchtvaart.

Emissiehandel
Ook de IATA is tegen het emissiehandelssysteem dat de EU wil invoeren. Volgens de luchtvaartorganisatie doet het niets om de uitstoot te beperken.

Milieunormen
Peter Hartman is niet tegen milieumaatregelen. Integendeel: ‘In IATA-verband hebben we afgesproken dat we in 2020 zeker 20 procent minder CO2 uitstoten en in 2050 ongeveer 50 procent minder.

Lees ook:
> CV Peter Hartman
> Peter Hartman voorgedragen voor topfunctie IATA
> Omzet Air France-KLM gedrukt door politieke onrust
> Peter Hartman voorgedragen als commissaris Delta Lloyd
> Peter Hartman, CEO KLM: ‘Iedereen heeft verstand van luchtvaart

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

Nee bedankt
facebook